Vizsgálják ki a Magyar Nemzeti Kereskedőház milliárdos veszteségeit!

2016. augusztus 28. 13:23

Az, hogy a kereskedőház vezetői és munkatársai sok esetben a külügyminiszter futsalos cimborái, illetve a Fideszhez kötődő holdudvar, nem jelentheti azt, hogy nem nyomoznak az ügyükben.

2016. augusztus 28. 13:23
Hajdu Nóra

Hatmilliárd forintos mínuszt termelt tavaly a Magyar Nemzeti Kereskedőház. Ráadásul úgy kerül ennyibe, hogy kereskedelemfejlesztési szempontból nem hoz látványos eredményeket, írta meg az Index.

Szerintem a kereskedőház működése ma már a kormány egyik állatorvosi lovává vált, ami jól mutatja a Fidesz-kormány működésképtelenségét. 

Véleményem szerint felháborító, hogy hiába jelent meg rengeteg leleplező cikk, és hiába szólalt már meg több ellenzéki párt is a kereskedőház teljesen alkalmatlan vezetéséről, mégis folytatják a közpénzek elégetését, és a haverok kifizetését az adófizetők pénzén. Ráadásul már bűncselekmény gyanúja is felmerült a Questor-ügy kapcsán, az ügyészség, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és a rendőrség azonban nem tesz semmit.

Felszólítom a kormányt, hogy ne szabotálja tovább a kereskedőházak milliárdos veszteségének kivizsgálását, tárja fel az okokat, majd ezt követően hajtsa végre a szükséges személyi és szervezeti változtatásokat. Az, hogy a kereskedőház vezetői és munkatársai sok esetben a külügyminiszter futsalos cimborái, illetve a Fideszhez kötődő holdudvar, nem jelentheti azt, hogy nem nyomoznak az ügyükben. 

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2016. augusztus 29. 09:00
"Fekszi Márta és társai korrupciójáról van szó?" - kérdi. Nem arról. Hanem arról, amikor a Fidesz nagy értékű, addig állami tulajdonban lévő ingatlant kapott pártszékház céljára, amit aztán (azonnal) úgy értékesítettek, hogy a bevétel áttételeken (köztes kereskedelmi ügyleteken) keresztül Orbán Viktor édesapja bányászati vállalkozásában landolt. (Ráadásul adóhátralékkal, mert a végén lopott vagy vásárolt személyik segítségével tüntették el a cégeket.) Ekkor Orbán pert indított, mert egy újság a résztvevő "fal" vállalkozásokat (az irányító testületek névsora alapján) "Fideszes"-nek nevezte. A per miatt a "Fidesz közeli" kifejezésre kellett helyesbíteni. Az ügylet célját és eredményét nem perelték, tehát teljes egészében igaznak bizonyult. Orbán úgy kommentálta, hogy "abban az ügyben pert nyertünk", és soha nem ismerte el - érdekes (oszt' mér' nem?...) -, hogy ez színtiszta hazugság volt. Amúgy komoly pártszakadás is következett belőle. Aztán persze tücsköt-bogarat szórtak a kilépőkre, de a kiváltó ok azért ez az ügy volt. Úgyhogy maradjunk annál, hogy inkább EZT az ügyet derítsék fel, mert ráadásul ez egyértelműen a Fidesz vezetése által menedzselt közpénz kiajánlásról szól. A dolog egyébként összefügg a kormányzati dilettantizmussal is, miután a kereskedelmi fejlesztés funkcióját "beépítették" a külügyminisztériumba. És a futsalos figurát - aki, ha felfújva van, nem tudja lekezelni sem* - tették meg "miniszternek". És összefügg a törvénytelen pénzügyi tevékenységgel is, amikor a cég "szabad" pénzeszközeit, - állami, közösségi - pénzeket megfuttatták a tőzsdén, illetve a csőd "előtt" csak szabálytalan, törvénytelen bennfentes kereskedés feltételeit kimerítve "kimentették" onnan az "összes" állami pénzzel együtt - kifejezetten Orbán kormányülésen elhangzott utasítására. Úgyhogy hagyjuk a tréfát. Egyébként ajánlom, minden, a Szerző becsületét, női, és politikusi mivoltát aljas módon szidalmazó f. társaknak a figyelmébe ezeket, a többségében TÉNYEKET. *Gyengébbeknek: a futsal egy fajta teremfoci, aminek a lényege, hogy a labda szivacsos, kevésbé pattan, ezért sokkal könnyebben irányítható, mint a hagyományos.
noMores
2016. augusztus 29. 07:06
Hány milliárdnál is jár Petike úri hobbija? Miért kell ennyit lopniuk ezeknek:(
atila68
2016. augusztus 28. 23:26
Ez az új nevük? Együtt-Közlemény?
békalepcse
2016. augusztus 28. 21:25
Talán sorjában! Előbb az előző cikusok vesztegségeit, aztán az okokat, majd a mostani nyereség veszteségeit! Így korrekt... Lenne a sor! De tudjuk komcsitól igaz szót ne várj, nem ér csalódás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!