FKF: Törvényesen köt szerződéseket a szervezet

2016. augusztus 29. 16:04

A Fővárosi Közterület-fenntartó közlése szerint a törvényi előírásoknak megfelelően működnek, kötötték és kötik meg szerződéseiket. A cég a Mandiner reggeli cikkére reagált, amiben azt írtuk: a vezérigazgató közeli ismerőse, a közterületfenntartónál korábban informatikai tanácsadóként működő Sikos Zsolt SAS Group nevű cége többszörösen is törvényszegő módon jutott sokmilliós megbízáshoz.

2016. augusztus 29. 16:04

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. a törvényi előírásoknak megfelelően működik, kötötte és köti meg szerződéseit – közölte a szervezet hétfőn az MTI megkeresésére. A cég a Mandiner reggeli cikkére reagált, amelyben arról írtunk: korrupciós botrányban érintett az FKF: a szervezet tanácsadójának „játszottak ki” egy sokmilliós tendert.

A Mandiner értesülései szerint a vezérigazgató közeli ismerőse, egy – a közterület-fenntartónál korábban informatikai tanácsadóként dolgozó – férfi cége „többszörösen is törvényszegő módon” jutott sokmilliós megbízáshoz, amelynek keretében összesen nettó 350 ezer forintos napidíjért adhat tanácsot három szakértő. A 17,5 milliós keretösszegű kiírásban még azt sem szabták meg, hogy legalább hány órában kell tanácsot adni, továbbá a közbeszerzés iratainak hivatalos közzétételét is elmulasztották.

Reagálásában az FKF hangsúlyozta, hogy a jogszabályok előírásai szerint működik, kötötte és köti meg szerződéseit. A Mandiner cikke miatt „természetesen meg fogjuk tenni a megfelelő lépéseket” – olvasható a cég MTI-hez eljuttatott válaszában.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!