Így kezelné a munkaerőhiányt az LMP

2016. július 11. 14:53

Ötpontos akciótervet nyújt be az Országgyűlésnek a munkaerőhiány kezelésére az LMP, melyben azt javasolják: a minimálbér legyen adómentes, annak szintje kerüljön a létminimum fölé, legyen béremelés a közszférában, növeljék a képzési forrásokat, valamint indítsanak országszerte bérlakásprogramokat.

2016. július 11. 14:53

Az LMP ötpontos akciótervet nyújt be az Országgyűlés elé a magyar munkaerőhiány kezelésére – jelentette be a párt társelnöke országjárása során tartott hétfői ajkai sajtótájékoztatóján. Szél Bernadett azt mondta: Magyarországon egyszerre van hatalmas kivándorlás, egyes cégek pedig abban gondolkodnak, hogy alacsonyabb bérszínvonalú országból hozzanak be vendégmunkásokat. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a kérdésben múlt héten megnyilvánuló Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai azt jelentik, „hogy a kormány szövetséget kötött a nagytőkével a Magyarországon dolgozó emberek béreinek letörésére”.

Az LMP ezért egy ötpontos akciótervet nyújt be a magyar dolgozók érdekében az Országgyűlés elé, mellyel szeretnék elérni, hogy adómentes legyen a minimálbér és annak értéke a létminimum fölé kerüljön, azonnali és jelentős béremelést szorgalmaznak a közszférában, megnövelnék a képzési és az átképzési, valamint a szak- és felnőttképzési forrásokat, illetve lakhatási és mobilitási támogatásként országszerte szociális bérlakásprogramot indítanának. Szél Bernadett hozzátette, az országos szociális bérlakásprogramra a Zöld Beruházási Alapban az LMP meg is tette javaslatát.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. július 12. 12:06
"Ha megadnák ugyanazért a munkáért ugyanazt a fizetést, mint Németországban..." ...vállalkozó vagy? akkor máris elkezdheted... (mellesleg, Németországban is állandóan nyomják lefelé a béreket, ahol csak lehet...)
Tintamin
2016. július 11. 22:25
Azt ugye tudjuk, hogy Varga Mihály "elgondolkodott" azon, hogy 200.000 "kutlurálisan beilleszthető" bevándorlónak adjanak munkát. Nem mintha ezzel bajom lenne, nade a kedves migránsellenes, agyhalott fideszesek vajon mit szólnak hozzá, meg hogy kedvenc maffiapártjuk így áll a dolgokhoz?
alex.leopardi
2016. július 11. 18:12
phhhhhh,eddig a munkanélküliség miatt panaszkodott
Békanász a hasadon
2016. július 11. 18:06
Maximalizálni kéne az élősködő pártok számát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!