A kutyában bízunk, nem a riasztóban

2016. július 29. 13:11

A lakástulajdonosok 68 százaléka hatékony házőrzőnek tartja a kutyákat, az ebek megelőzik a rangsorban a saját videós megfigyelő rendszert, a polgárőrséget és a távfelügyelet nélküli riasztókat is, derül ki egy friss felmérésből.

2016. július 29. 13:11

A K&H Biztosító felmérése szerint a magyarok 76 százaléka véli úgy, hogy a lakásbiztosítás hatékony védelmet jelent kármegelőzés és kárenyhítés szempontjából, 78 százalékuk szerint a szomszédok összefogása, a válaszadók 75 százaléka szerint pedig a távfelügyelettel rendelkező riasztók bizonyulnak hatékony védelmi módszernek. A kutatásból az is kiderült, hogy a válaszadók 83 százaléka mondta azt, hogy rendelkezik lakásbiztosítással.

Idén az első fél évben a K&H biztosítójának 30 százalékkal kevesebb lakásbetöréses ügye volt, mint az előző év azonos időszakában, ezekre átlagosan 181 ezer forintot fizetett ki a biztosító, írták. Farkas Adrienn, a K&H Biztosító nem-életbiztosítás termékmenedzsment vezetője a közlemény szerint elmondta: a következő évtizedben a biztosítók világszerte olyan szolgáltatásokkal jelenhetnek meg, amelyek a megelőzésben kaphatnak főszerepet, mint az okos eszközökön alapuló távfelügyeleti rendszer.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztav12
2016. július 29. 18:43
Hollywoodi normák szerint is, a kutya a legjobb riasztó. 2-3 kis poodle olyan ricsajt csinál, hogy hihetetlen. Ha kell, úgy elbújnak, hogy megtalálhatatlanok. Nem "haverkodnak" és nem fogadnak el kaját, utálják az idegent.
gordonyi
2016. július 29. 16:59
A gyöngy tyúkok is nagyon éberek,be nem áll a szájuk!
Dénia
2016. július 29. 15:16
Sőt, a kutya még azt is jelzi, mikor jön a postás. :) A mienknek az volt a nap fénypontja.
rosszkutya
2016. július 29. 14:58
Naugye! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!