Orbán Viktor a Brexit ellen kampányol

2016. június 20. 09:42

A magyar miniszterelnök a Daily Mailben közölt egész oldalas hirdetésben üzeni a brit választóknak: „A döntés az Önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszkén áll Önök mellett az Európai Unió tagjaként.” Kovács Zoltán kormányszóvivő úgy kommentálta a lépést, hogy a kormány hozzáállása pro-európai, nem pedig Európa-ellenes.

2016. június 20. 09:42

A magyar kormány Nagy-Britannia európai uniós tagságának megőrzése mellett érvelő hirdetést jelentetett meg hétfőn a brit sajtóban.

A Daily Mail című konzervatív napilap hétfői kiadása által közölt egész oldalas hirdetés Orbán Viktor miniszterelnöknek a brit választókhoz szóló üzenetét tartalmazza. 

„A döntés az Önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszkén áll Önök mellett az Európai Unió tagjaként” – áll a hirdetésben, amely alatt Orbán Viktor aláírása, felette a magyar címer, mögötte pedig a magyar zászló látható.

Kovács Zoltán kormányszóvivő vasárnap kiemelte, hogy Magyarország szerint Nagy-Britannia uniós tagsága azért fontos, mert az erős Európa a nagy tagállamok együttműködésével valósítható meg. A magyar kormányt sokszor vádolták Európa-ellenességgel, azonban mostani „pro-európai hozzáállása” is jól mutatja, hogy elszántan és szilárdan hisz az unió által elért eredmények fontosságában, még ha sok esetben másként is képzeli el a kontinens jövőjét – fejtette ki a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán elmondta, hogy a hirdetést eredetileg szombaton szerették volna megjelentetni, de két nappal elhalasztották a nyilvánosságra hozatalt, tekintettel a csütörtökön meggyilkolt munkáspárti képviselő, Jo Cox halála miatt tartott hétvégi nagy-britanniai kampánycsendre.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2019. december 14. 10:02
Közpénzlopás értékű hirdetés.
catalina9
2016. június 20. 18:53
Brávó Orbán!!!
marko11
2016. június 20. 17:17
Tehát, ha OV az EU mellett kampányol, az is oké, ha ellene, az is. Legalábbis a hűséges (már majdnem hülyét írtam) hívek körében.
Akitlosz
2016. június 20. 16:45
Hogy száradna le a ...! Nem hiszem, hogy az ő véleménye Magyarország véleménye lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!