Orbán a hatodik alkotmánymódosításról: Európában természetesnek számít

2016. június 08. 19:01

A terrorveszélyhelyzettel kapcsolatos hatodik alkotmánymódosítást és a V4-es országok migráció-ügyben tanúsított hozzáállását is méltatta Orbán Viktor szerdán Prágában, a visegrádi országok kormányfőinek csúcstalálkozója után. Kifejtette: a hatodik alkotmánymódosítással a kormány olyan eszközöket kapott a parlamenttől a polgárok védelmére, ami „egyébként Európában természetesnek számít”.

2016. június 08. 19:01

A hatodik alkotmánymódosítás „nagy pillanat” és „csodaszámba megy”

Nagyon fontos döntést hozott kedden a magyar parlament azzal, hogy módosította az alkotmányt, és elfogadta a terrorellenes törvényt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán délután Prágában a négy visegrádi ország kormányfői csúcstalálkozója utáni sajtóértekezleten. 

Ritka pillanat ez a magyar parlamentarizmus modern kori történetében, mert az ellenzék egy része is megszavazta ezeket az intézkedéseket” – hangsúlyozta a kormányfő az M1 tudósítójának kérdésére válaszolva. „Egy-egy ilyen esemény csodaszámba megy” – tette hozzá. 

Szerinte azzal, hogy sikerült módosítani az alkotmányt, és sikerült a terrorellenes törvényt is elfogadni, „megadták a magyar hatóságoknak azokat a jogosítványokat, amelyekkel eséllyel veszik fel a harcot a terrorista akciókkal és fenyegetettségekkel”.

Ez egy nagy pillanat Magyarország számára, mert úgy érzem, hogy tegnaptól a kormány jóval nagyobb eséllyel tudja garantálni az ország polgárainak biztonságát, mint ahogy eddig tette” - hangsúlyozta a kormányfő. A kormány ezzel „minden eszközt megkapott a magyar parlamenttől, ami egyébként Európában természetesnek számít, annak érdekében, hogy megvédje állampolgárait” – mondta Orbán. 

Orbán megköszönte a V4-eknek, hogy kiálltak mellettünk migrációügyben

A visegrádi együttműködéssel kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta: a legnehezebb és legbonyolultabb évet tudja maga mögött a visegrádi csoport, s a felmerült problémákkal sikeresen megbirkózott.

Orbán Viktor köszönetet mondott a V4-eknek – és külön a cseh kormányfőnek –, hogy az elmúlt évben segítséget nyújtottak Magyarországnak a migrációs válság kezelésében, és kiálltak a magyar kormányzat mellett az EU-val folytatott politikai vitákban.

A magyar kormányfő szerint a V4-ek sikertörténet, s jelenleg a gazdasági növekedés motorja az EU-ban. „A V4-ek nélkül az EU-ban nincs gazdasági növekedés, csak stagnáció és visszaesés” – mondta.

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. június 09. 11:02
"Európában természetesnek számít"... ...amíg elő nem veszi valaki a kettős mércét...
csuka
2016. június 09. 08:18
"„egyébként Európában természetesnek számít” Ha kell Európaiak is lehetünk, de azért inkább a félázsiaikra hajazunk. Nem tartozik szorosan a témához, dehamár... Este munkába menet, egy buszmegálló mellett kerekeztem el. A kivilágított reklámoldalon egy üzenjük Brüsszelnek kezdetű feliratot láttam. Kicsit elröhögtem magam, ahogy elképzeltem Brüsszel arcát, amint a 19- es buszt várván szembesül az üzenettel." --- Közben esténként, Pest belvárosában már több arab, afrikai látja ezt a plakátot mint magyar ...
Sörgőz
2016. június 09. 08:06
„egyébként Európában természetesnek számít” Ha kell Európaiak is lehetünk, de azért inkább a félázsiaikra hajazunk. Nem tartozik szorosan a témához, dehamár... Este munkába menet, egy buszmegálló mellett kerekeztem el. A kivilágított reklámoldalon egy üzenjük Brüsszelnek kezdetű feliratot láttam. Kicsit elröhögtem magam, ahogy elképzeltem Brüsszel arcát, amint a 19- es buszt várván szembesül az üzenettel.
csuka
2016. június 09. 07:20
A felcsúti hazug, gucci cigány bíróságra megy: "VOLNER JÁNOS BEPERELTE ORBÁN VIKTORT Információink szerint Volner János, a Jobbik alelnöke polgári pert indít Orbán Viktor ellen. A miniszterelnök néhány nappal ezelőtt egy parlamenti vita alkalmával adócsalónak titulálta a nemzeti párt képviselőjét. Volner János még hétfőn kérdezte arról Orbán Viktort a parlamentben, hogy kicsoda Habony Árpád, illetve milyen funkciót tölt be a kormányzati munkában. A miniszterelnök erre a kényes fölvetésre reagált a nemtelen vádaskodással, miután a konkrét kérdésre kitérő választ adott, "ellenérvek" gyanánt pedig leadócsalózta a legerősebb ellenzéki párt politikusát. A Jobbik alelnöke tudomásunk szerint azért döntött a polgári per mellett, mert Orbán mentelmi jogát biztosan nem vonná meg az Országgyűlés, így ez az egyetlen módja, hogy jogi úton vegyen elégtételt az őt ért sérelemért. Volner János szerint amit Orbán állít, az egyszerűen nem fedi a valóságot, hiszen ő soha nem adott túl úgy vállalkozáson, hogy annak köztartozása lett volna, és soha, semmilyen formában nem folyt ellene adóhatósági eljárás." http://alfahir.hu/volner_janos_beperelte_orban_viktort
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!