Lázár: Tarlós bevonásával dönt a kormány a buszbeszerzésről

2016. június 06. 15:18

Folynak az egyeztetések Tarlós Istvánnal, hogy melyik kormányülésen tud jelen lenni a buszbeszerzés ügyének megtárgyalására illetve a döntés meghozatalára – jelentette ki Lázár János hétfőn az újságírók kérdéseire a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülését követően.

2016. június 06. 15:18

Budapest fő közlekedési ügyeiben, a buszbeszerzés kérdésében Tarlós István főpolgármester részvételével tartott kormányülésen szeretnénk érdemi döntést hozni a közeljövőben – közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésre hétfőn Budapesten. Lázár János a parlament nemzetbiztonsági bizottsága hétfői zárt ülését követően a fővárosi buszbeszerzésre vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, hogy a pénteki kormányülés nem érintett közlekedési jellegű kérdéseket. Egyeztetések zajlanak arról, hogy a közeljövőben Tarlós István mikor tudna a kormányülés vendége lenni. A főpolgármester részvételével „szeretnénk ezekben a kérdésekben, Budapest fő közlekedési ügyeiben érdemi döntést hozni” – fogalmazott.

Lázár János elmondta azt is, hogy a következő kormányülés egyik fő vendége Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára lesz, akinek a hazai buszgyártás fejlesztésével és támogatásával kapcsolatban komoly elképzelése és javaslata van a kormány számára. Ennek a javaslatnak az egyik fő pontja az, hogy a magyar közpénzből működő szervezeteknek, önkormányzatoknak és a magyar államnak arra kellene törekedniük, hogy a következő időszakban a megvalósuló busztendereken buszvásárlásokkal támogassa a magyar ipart.

A 3-as metróvonal rekonstrukciója a tervek szerint az idén novemberben kezdődne meg, és a járműpótláshoz 150 autóbusz forgalomba állítása szükséges. A Fővárosi Közgyűlésnek kell döntést hoznia arról, hogy milyen módon és milyen buszokkal oldják meg a metrószerelvények pótlását. A buszbeszerzés ügye már többször volt a közgyűlés előtt, a legutóbb a május 12-i rendkívüli ülésen Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok, VIII. kerületi fideszes polgármester indítványára halasztották el a döntést a képviselők. Kocsis Máté akkor az előterjesztés napirendről levételét a kormány előző napi, a nemzeti buszgyártási stratégiáról szóló döntésével indokolta. Akkor azt mondta, hogy a kormánydöntés fényében szükséges az egyeztetés.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szaniszló politikai tisztogatás
2016. június 07. 05:45
Folynak az egyeztetések:) Mintha egy államfő látogatna ide. Akkor méltóságos ember ezt a tarlós hogy nem tud átsétálni a parlamentbe? Ritka arrogáns fajta
Szaniszló politikai tisztogatás
2016. június 07. 05:36
Álnemzeti, élkeresztény FizeSS-nek csak most jut eszébe a hazai ipar támogatása? Mert eddig csak a németet támogatták a Mercedes buszokkal meg az összeszerelő üzemekkel! Mocskos bolsevik széles is sok éve visszavásárolta az Ikarus márkanevet, aztán mégis német meg Volvó buszokat vesz a VT-Transman. VT = Videoton széles is egy büdösbolsevik patkány aki kirugja Szaniszlót, amiért egyre jobban kritizálja a büdösbolsevik tpévaj Gec* fideszpártját!
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. június 06. 20:22
Szóval akkor neki is jut bőven. Na, fakalap fidesz szavazók ebből is kimaradtatok.
kuwiq
2016. június 06. 19:20
Fantasztikus, hat év kormányzás után a nemzeti kormány a magyar buszgyártásról hallgat meg előterjesztést, ki hitte volna, hogy erre is sor kerül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!