Fidesz: Politikai célt szolgál a városligeti tiltakozás

2016. június 30. 11:13

A Fidesz szerint a városliget tiltakozások kizárólag politikai célokat szolgálnak. A kormánypárt „az ellenzéket és aktivistáikat” arra kérte: „fejezzék be a hírhamisítást és a hisztériát a Városliget ügyében”.

2016. június 30. 11:13

A városligeti tiltakozásoknak semmilyen alapja nincs, azok kizárólag politikai célokat szolgálnak – hangsúlyozta az MTI-hez szerda délután eljuttatott közleményében a Fidesz, hozzátéve: a Városliget szebb, zöldebb, fásabb és a főváros „legszebb parkja” lesz.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte, hogy Szabó Rebeka zuglói alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette: a Párbeszéd Magyarországért (PM) bántalmazás hivatali eljárásban gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, mert kifogásolja, ahogy a rendőrök kedden feloszlatták a Városligetben a volt Közlekedési Múzeumnál zajló tüntetést. A PM emellett Pintér Sándor belügyminisztertől is az eset kivizsgálását kéri.

A rendőrség kedden azt közölte, hogy több mint harminc tüntetőt vezettek ki a városligeti demonstráció helyszínéről, egy embert pedig előállítottak. A Városliget Zrt. az esetről azt írta, hogy tiltakozók egy csoportja megtámadta a bontási területet.

A Fidesz szerdai közleményében „az ellenzéket és aktivistáikat”, arra kérte: „fejezzék be a hírhamisítást és a hisztériát a Városliget ügyében”. A parkban a zöldterület nagysága nő, kevesebb  beton, több fa és cserje lesz, a kivágott fákat pedig többszörösen pótolják – jegyezték meg.

Kiemelték továbbá: a Közlekedési Múzeum régi, rossz állapotban lévő épületet lebontják, majd megkezdődik az épület alapításkori, 1899-es állapotának helyreállítása. Emellett a múzeum belül is megújul: 21. századi belsőépítészeti megoldásokkal új kiállítás, kilátó és közösségi tért alakítanak ki. Továbbá az eddigi 20 méter széles, aszfaltozott parkoló helyén is zöldfelületet hoznak létre - fejtette ki a Fidesz, megjegyezve: „ha a baloldalon múlik, Budapesten semmilyen fejlesztés és felújítás nem történt volna az elmúlt években, és hagyták volna a Városligetet is lepusztulni”.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Európai
2016. június 30. 23:12
A Liget mai állapota egy igénytelen, romkocsma állapotban van. Egy nagy kutyafuttató,ami a Demszky fajtáknak örömöt okoz: ne szépüljön Budapest.Nekik "Berlin" az otthonuk. A hisztériát ugyanazok szítják,akik az emlékmű ellen is,a Mária szobor,vagy a Kossuth-tér átépítése ellen is. Felépűltek. A patkányok vinnyognak,de a Haza szépül.
kitiltott
2016. június 30. 21:25
cikk részlet : A liget fái mellett és a kormányzati beruházás ellen tüntetők között olyan tántoríthatatlan civileket találunk, mint Mécs Imre egykori SZDSZ-es képviselő, a Párbeszéd Magyarországért több aktivistája, Böjte József, az MSZP veterán kampányembere és házi filmrendezője, a rendőri beavatkozás következtében válltörést kiáltó – majd sértetlennek bizonyuló – Sebestyén Eszter pszicholingvista, az MSZP-frakció sajtóosztályának egykori vezetője, utóbb a Gyurcsány-kabinet stratégiai tervezője. 12. A ligetvédő truppban ott látjuk a Szabadság téri német megszállási emlékmű elleni demonstrációsorozat több hivatásos tüntetőjét, vagy éppen a menekültválság idején a Keleti pályaudvaron állomásozó migránssimogatókat. A jelek szerint tehát itt él velünk az országban néhány tucat polihisztor, akit történelmi, civilizációs és karitatív ügyekben éppolyan szaktekintélynek tudhatunk, mint kulturális nagyberuházások terén, területrendezési és múzeumi kérdésekben. 13. Vagy csak minden alkalmat megragadnak, hogy – ne adj’ Isten, politikai indíttatásból – életvitelszerűen, a tiltakozás kedvéért tiltakozhassanak, de erre gondolni sem merek. 14. Mármost a ligetvédők miért nem tudják cselekvésre sarkallni az elvben velük egyetértő fővárosi százezreket, noha éjt nappallá téve akcióznak, a rendőrséggel is dacolnak, nem rettennek vissza a polgári engedetlenség következményeitől sem, közéleti személyiségek egész sorát vonultatják fel, és még Tamás Gáspár Miklós is fegyverbe szólítja, akarom mondani, a ligetvédők melletti kiállásra buzdítja az ország népét és a világ közvéleményét? 15. Talán éppen kérdésben a válasz. teljes cikk : http://valasz.hu/itthon/mszp-s-kulcsember-volt-az-allitolag-bantalmazott-ligetvedo-civil-119361
kitiltott
2016. június 30. 20:33
http://www.soros.c3.hu/dontes99/kozokt/719ok.htm ismerős nevek?
kitiltott
2016. június 30. 20:32
CSAK HOGY TUDD HOGY HONNAN FÚJ A LIGETVÉDŐ SZÉL... http://www.kka.hu/_soros/Soros_evkonyvek.nsf/11fcbf9d3d07fd42c1256d3600346085/1751ecc7619b52b7c1256d960049cf0a?OpenDocument Megint támad a soros Army itt a bizonyíték
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!