Felfüggesztett börtönt kapott Balogh József

2016. június 21. 12:27

A volt fideszes országgyűlési képviselőt, Balogh Józsefet másodfokon 10 hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék. A fülöpházi polgármester még 2013-ban bántalmazta élettársát, ezért első fokon pénzbüntetést kapott. Hiába kérték mindketten az első fokú ítélet helybenhagyását, az ügyész elérte másodfokon az ítélet súlyosbítását.

2016. június 21. 12:27

Másodfokon tíz hónap – két év próbaidőre felfüggesztett – börtönre változtatta a Balogh József fülöpházi polgármesterre, volt fideszes országgyűlési képviselőre súlyos testi sértés miatt pénzbüntetést kiszabó elsőfokú ítéletet kedden a Kecskeméti Törvényszék. 

Balogh József a másodfokú tárgyaláson nem jelent meg. A vádlott és a sértett - a férfi élettársa – közös beadványban azzal indokolta a távolmaradást, hogy az eljárás megviselte családjukat. Mindketten a Kecskeméti Járásbíróság elsőfokú ítéletének helybenhagyását kérték, az ügyész viszont súlyosításért fellebbezett. 

A vádirat szerint Balogh József 2013. április 28-án hajnalban bántalmazta élettársát, aki csonttöréseket szenvedett. A politikus négy nappal a történtek után kilépett a Fidesz-frakcióból, majd kérte mentelmi jogának felfüggesztését.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2016. június 21. 15:10
Érdekelne, mi van a kutyussal ?
VakzKommondor
2016. június 21. 14:36
lopott volna asszonyverés helyett. Azért nem jár semmi a pártban csak előléptetés Bár van aki az asszonyverést is megússza, ugye, focista?
csuka
2016. június 21. 14:15
"Ez azért kapta a felfüggesztettet, mert a vak komondora beismerő vallomást tett a bíróságon és megígérte vezeklésül, hogy minden kommunista szombaton társadalmi munkában fog szimatolni kovácsbéla után." --- Azt is megígérhette, hogy a FIDESZ/DSZ-es kapcsolattal bíró kémeket békén hagyja: „A Maxinnal együtt letartóztatott B. Béla Szabolcs a hivatalos életrajza szerint az első Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal munkatársa volt, majd 2006-ig az Egyesült Államokban tanult és építette szakmai karrierjét (egyebek mellett a Világbank-csoportnál). Ezután a parlament gazdasági bizottsága mellett tanácsadóskodott, később pedig a Maxin-féle Arcade Kutatási és Fejlesztési Kft.-jét irányította. B. Béla Szabolcs a 2010-es kormányváltás után a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezető-helyetteseként működött, majd 2015-ig – miként a nyitóképünkön is látható névjegyén szerepel – a külgazdasági miniszter által felügyelt Magyar Nemzeti Kereskedőház üzleti stratégiai tanácsadójaként dolgozott.” http://valasz.hu/itthon/exkluziv-amerikai-kemet-szoritottak-ki-az-orban-adminisztraciobol-117449 --- FIDESZHEZ KÖTHETŐ SZEMÉLYEK A LETARTÓZTATOTT KÉMEK? „…egyikük már az első Orbán-kormány alatt a Miniszterelnöki Hivatal munkatársa volt, majd 2010-et követően a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezető-helyettese, később a Magyar Nemzeti Kereskedőház stratégiai tanácsadója lett. A másik személy annak a Polygon Informatikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft.-nek volt a stratégiai igazgatója, mely amerikai offshore háttere ellenére csaknem 630 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A pályázati pénz elnyerésének anomáliájára a Jobbik antikorrupciós tevékenysége során már 2013 májusában felhívta a figyelmet.” /alfahir/ ---- "Kormányülésen is előjött Kiss Szilárd ügye, ami konfliktushoz vezetett Szijjártó és Fazekas Sándor között. A börtönben ülő, Mészáros Lőrinccel is üzletelő attasé hotelekkel, vacsorákkal és közös bizniszekkel hálózta be az FM-et, ahol a diplomata-útlevelét is vissza akarták szerezni neki. De vajon mi mentette meg Fazekast a bukástól?" http://index.hu/24ora/?cimke=kiss+szil%C3%A1rd
luga
2016. június 21. 13:52
Most valahogy nem jut eszembe, hogy Demszky, és Wekler mennyit kapott orrtörésért, ill a kék-zöld foltokért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!