NHL-csapat igazolta le a magyar hokiválogatott kapusát

2016. május 18. 18:54

Két éves szerződést kötött az NHL-ben szereplő Minnesota Wild a magyar jégkorong-válogatott 22 éves kapusával, Vay Ádámmal.

2016. május 18. 18:54

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Minnesota Wild leigazolta Vay Ádámot. A St. Paul-i klub szerdán a honlapján közölte, hogy kétéves szerződést kötött a 22 esztendős válogatott kapussal. Mivel a magyar kapus nem az amatőröknek rendezett választáson (drafton) kelt el, ezért úgynevezett szabadügynökként került az NHL-es klubhoz. A szerződést az újoncokra vonatkozó feltételekkel kötötték, azaz a Minnesota tartalékcsapatához is kerülhet Vay.

A 196 centiméter magas kapus a világbajnokságon hívta fel magára a figyelmet, Kanada, Finnország és az Egyesült Államok ellen is remekelt, a lövések 91,1 százalékát hatástalanította. 

Vay az előző idényben, a Mol Ligában a Debrecenben játszott, és a szezon legjobbjának választották. Ezt megelőzően szerepelt már a tengerentúlon, az Egyesült Államokban, ahol a nyugati államok hokiligájában (WSHL) érdekelt El Paso Rhinosban két szezont húzott le.

Magyar játékos még sosem játszott az NHL-ben. Szuper Levente a Calgary Flames cserepadjáig jutott, míg Vas János a Dallas Stars tartalékjai között szerepelhetett. Gröschl Tamás játékjogát 1999-ben lefoglalta az Edmonton Oilers, ám végül nem kötött vele szerződést.

Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2016. május 19. 09:27
"VAY ÁDÁM Mezszám: 30 Született: 1994. 03. 22. Születési hely: Budapest. Magasság (cm)/ Súly (kg): 196/95. Ütőfogás: jobb Klubcsapat: Debreceni HK (Mol Liga)" Ilyen magasság és súly mellett védenie nem is kell. Betölti az egész kaput.
alex44
2016. május 18. 21:28
Gratulálok Ádámnak, ez hatalmas lehetőség a számára.Talán egyszer majd egy Magyar mezőnyjátékosnak is sikerül bekerülni egy NHL csapatba.
vigyor
2016. május 18. 20:31
Jóóó, de azért válogatott meccsekre kérjük vissza:-)))) Sok sikert!
Lion
2016. május 18. 20:25
Gratula - megérdemelt volt. Sok sikert neki az NHL-ben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!