Nem volt koncepciós az eljárás a Kisst kihallgató rendőr szerint

2016. május 09. 10:25

Az áldozat, Takáts Zsuzsanna után Kiss László-ügyben a sportvezetőt ötvenöt éve kihallgató rendőr is megszólalt. Martinkó Károly a Népszabadságnak elmondta: Kissnek nem lesz könnyű dolga, ha be akarja bizonyítani, hogy koncepciós eljárás áldozata lett. A Kisst a Takáts-interjú után is védő Aczél Endre eközben letörölte magát Facebookról.

2016. május 09. 10:25

Tovább gyűrűzik a Kiss László-ügy: szombaton az RTL Klubnak adott interjút Takáts Zsuzsanna, akit ötvenöt évvel ezelőtt erőszakolt meg három válogatott úszó, köztük a később sikeres sportvezetővé váló Kiss László. Takáts azért állt a nyilvánosság elé, mert az ügyben több pontatlan és valótlan információ is elhangzott: például az, hogy ő azóta elhunyt, vagy hogy édesapja befolyásos ember lett volna.

Kiss lemondásakor azt állította, hogy koncepciós eljárás áldozata lett ötvenöt évvel ezelőtt. Most a Népszabadság írt arról, hogy a Kisst akkor kihallgató rendőr, Martinkó Károly állítja: egyáltalán nem volt presszió a kihallgatások során. Elmondta: „kollégái figyelmét felhívta arra, hogy válogatott sportolókról van szó, különösen lelkiismeretesen kell a kihallgatást elvégezni”.

Aczél törölte magát Facebookról

A Takáts-interjú után megdőlni látszott több olyan állítás is, amelyet az ügy kirobbanásakor Aczél Endre újságíró a Facebookon osztott meg a publikummal. Aczél azt írta: ismeri az eset hátterét, egy olyan lány volt az érintett, aki „szeretett kefélni”, és csak azért lett ügy belőle, mert befolyásos szülei nem akarták ezt a tényt elfogadni, így ráfogták az erőszakot a sportolókra. Aczél ezen áldozathibáztató kijelentései után a Népszabadság megszüntette együttműködését az újságíróval, aki külsősként írt a lapba.

Aczél a szombati interjú után továbbra is fenntartotta állításait, kiegészítve például azzal, hogy szerinte „ezeknek a csinos sztárúszóknak semmi szükségük nem volt arra, hogy erőszakot alkalmazzanak”. Aczél az Index szerint azóta törölte magát Facebookról.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. május 09. 12:17
"Nem volt koncepciós az eljárás a Kisst kihallgató rendőr szerint" Mocsok dolog a kiss lászló féle brutális szexuális ragadozók elleni eljárást koncepciót eljárásnak hazudni. Ezek a szemetek csoportosan megerőszakortak egy magatehetetlen lányt és azért hihetetlenl gyenge büntetést kaptak. Amikor a kissz rászló féle szemetek nemi erőszakot elkövető mocskok koncepciós eljárásról ugatnak akkor nem csak az áldozatuk ellen gyalázkodnak hanem minden olyan magyar hazafi ellen is akik a kommunista diktatúra koncepciós perek áldozatai voltak.
brekker
2016. május 09. 12:02
Kiderül, hogy mindenki él még. A hosszú élet titka a sport. (És a jó kapcsolatok.)
Drágha Márió
2016. május 09. 11:54
2.Sokkal rosszabbul is végződhetett volna az érintettek számára ez az 55 évvel ezelőtti sajnálatos esemény,mert ha Lantos nem egy nőcsábász,hanem egy kéjgyilkos lett volna,akkor Zsuzsika nem éli túl az affért,Lantosék pedig az akasztófán végzik... 3.Szerintem ez a "Kiss-ügy" figyelemelterelés,ez a Habony tényleg egy zseni!
Mr.Falafel
2016. május 09. 11:38
Tényleg a mandiner törzsközönsége a legundorítóbb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!