Kurd harcosokat ápolnak a Honvédkórházban

2016. május 18. 11:21

Az Iszlám Állam elleni harcban megsebesült kurd harcosokat ápolnak a Honvédkórházban – írja a Magyar Idők. Erről Dezső Tamás hadtörténész mesélt a lapnak, aki elmondta: először 2014-ben tárgyaltak erről, még a Magyar Honvédség iraki katonai missziója előtt.

2016. május 18. 11:21

A Magyar Honvédség és a kurdisztáni erők közötti együttműködés alapján több pesmerga harcost is a budapesti Honvédkórházban ápolnak – írja a Magyar Idők. Erről Dezső Tamás hadtörténész beszélt a lapnak, aki részt vett a kapcsolatfelvételben a kurdok és a magyar kormény között. Először 2014-ben, a Magyar Honvédség iraki missziója előtt tárgyaltak arról, hogy mire van szüksége az Iszlám Állam terrorszervezet ellen harcoló kurdoknak: ekkor merült fel az egészségügyi támogatás kérdése.

Ennek megfelelően azóta a sebesült kurd harcosok egy részének lehetőséget adnak a gyógykezelésre a Honvédkórházban, ahol jelenleg is ápolnak néhányat közülük – írja a lap. A kurdok egyébként nem is ezért a leghálásabbak a cikk szerint, hanem azért, mert a magyar katonai misszió tagjai megtanították őket a hadszíntéri felcserek módszereire (sürgősségi sebkötözésre, sínkészítésre).

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2016. május 18. 21:20
Dicséretes, de jobb az ilyenről nem beszélni a nyilvánosság előtt...
Tatulus
2016. május 18. 14:15
Nem hinném, hogy ez a hír a nyilvánosságra tartozna. Nem szeretnék egy a kórházban végrehajtott öngyilkos robbantásról, vagy merényletről hallani, mert ez most komoly veszéllyé vált!
Vigyázzunk
2016. május 18. 13:52
Ez nem felségsértés? Erdogan szultánnak tuti nem tetszene.
Békanász a hasadon
2016. május 18. 12:10
Ez nem a mi háborúnk, nem is kell, hogy azzá váljon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!