Századvég: Szigorítanák a biztonsági intézkedéseket a magyarok

2016. március 25. 16:38

A Századvég által megkérdezettek többsége szinte minden téren egyetértene a biztonsági intézkedések szigorításával annak ellenére, hogy alig vannak többen azok, akik szerint nőtt a terrorfenyegetettség Magyarországon a brüsszeli merényletek óta, mint azok, akik szerint nem.

2016. március 25. 16:38

Több biztonságpolitikai szigorításnak is nagy a támogatottsága a magyar lakosság körében – közölte a Századvég Alapítvány a keddi brüsszeli terrortámadások után készített közvélemény-kutatásának eredményeire hivatkozva pénteken az MTI-vel.

A vizsgálat tanúsága szerint a választópolgárok 94 százaléka támogatná, hogy fokozottabban ellenőrizze a rendőrség a Magyarországra érkező külföldieket, 91 százalék pedig egyetértene azzal, ha veszélyhelyzetben nőne a rendőrség hatásköre. A lakosság 75 százaléka helyeselné, ha a hatóságok több adathoz férhetnének hozzá a terrorkockázat csökkentésének érdekében, 72 százalék több költségvetési forrást adna a terrorelhárításnak, emellett 61 százalék támogatja terrorveszély esetén a rendőrség mellett a hadsereg bevetését. Az eredmények alapján a lakosság 59 százaléka a terrorfenyegetettség miatt azzal az alaptörvény-módosítással is egyetértene, amely alapján a kormány terrortámadás esetén hatvannapos terrorveszély helyzetet hirdethetne - közölték.

A keddi brüsszeli terrortámadásról a lakosság 99 százalék hallott. A válaszadók 75 százalék szerint az Európai Uniót és vezetőit is felelősség terheli, amiért újabb terrortámadás érte Európát – áll a közleményben. A brüsszeli események tükrében a válaszadók 51 százaléka úgy érezte, hogy nőtt Magyarország terrorfenyegetettsége, 45 százaléka szerint nem változott. A szerdán és csütörtökön, 800 válaszadó részvételével felvett kutatás szerint a lakosság 89 százalék úgy tartja, hogy az illegális bevándorlók megjelenése potenciálisan növeli a terrorizmus veszélyét. A válaszadók 10 százaléka nem értett egyet ezzel.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bazooka454
2016. március 26. 15:12
Egy kérdés. Ha mindenki egyetért a nagyobb fejlesztésekben a terror elhárítás kapcsán, akkor hogy lehet hogy ugyan annyi vagy kevesebb a rendőrségre katonaságra fordított összeg mint tavaly. Nem lehet hogy a Fidesznek csak a politikai ellenfelei sajto internet ellehetetlenitése ? Ha annyira fontos a védelem miért 6 hónap alatt lett kerítés. A szazadvégről annyit hogy a kimutatásai mindegy a közvéleménynek szólnak a Fidesz kinyilatkoztatásáként. Mondjuk évi 1.5 milliárdért nem csodálom hogy mindig találnak 500 majmot aki azt mondja amit hallani akarnak
csuka
2016. március 26. 08:48
http://www.hirado.hu/2016/03/26/harmadaval-kevesebb-elelmiszert-veszunk-mint-negyedszazada/
komondor
2016. március 26. 08:31
Szánalmas századvég.
balbako_
2016. március 26. 07:56
Az ilyen hazaáruló tetveket, mint Botka, ki fékezi meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!