Vasárnapi boltzár: nem Nyakó, hanem az idős nő kérdését hitelesítette az NVB

2016. február 29. 19:49

Ugyan korábban voltak arról hírek, hogy esetleg mégis az MSZP-s Nyakó István népszavazási kezdeményezését hitelesíti a Nemzeti Választási Bizottság, végül mégsem ez történt. A testület az idős nő kérdésére bólintott rá, ugyanakkor a döntés ellen szavazott az NVB elnöke, Patyi András, valamint az LMP, az MSZP és a Jobbik delegáltja is.

2016. február 29. 19:49

Hitelesítette Erdösi Lászlónénak a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezését hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Az MSZP-s Nyakó István kérdését ugyanakkor – a párhuzamossági moratóriumra hivatkozva – elutasította a testület. Az NVB határozata ellen szavazott Patyi András, az NVB elnöke, Bodolai László, az LMP delegáltja, Litresits András, az MSZP delegáltja, valamint Borbély Andrea, a Jobbik delegáltja. 

Erdősi Lászlóné kérdése, amelyet hétfőn hitelesített az NVB, úgy szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek  a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint  továbbra is zárva tartsanak vasárnap?

Összesen 344 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2016. március 01. 15:48
"Vasárnapi boltzár: nem Nyakó, hanem az idős nő kérdését hitelesítette az NVB" Egy hete kérdeztem, most megismétlem: Az MSZMP-nek harminc évre volt szüksége a teljes elhülyüléshez. Nektek elég volt 5 év? Ki akartok szállni?
zőldsas
2016. március 01. 15:41
Idős és fiatalabb hazánkfiai akiknek hétvégi telke van és vasárnap megy kaját venni az vagy bolond vagy tele van a tőke a paraszti munkával. Egyébként már pénteken bevásárol és húz a telekre. És bizony ők sincsenek kevesen.
Bravo
2016. március 01. 11:49
Budai villában élő milliárdos ismerősöm szerint, akinek gyerekét a magániskolába is nevelőnő viszi, a vasárnapi boltzár egy remek ötlet. Hiszen így felléphet a túlfogyasztás ellen és segíteni is tud a helyi boltoson akihez leszalad vasárnap reggel tejért edzés után. Mellesleg támogatja azt is, hogy a vidéki városok fogadjanak be migránsokat... A vasárnapi boltzár egy szimbóluma a hatalom pofátlanságának és a véleményterrornak.
billwilson
2016. március 01. 10:43
a kubatov listáról bármikor előrántanak 200 ezer aláírást névvel, címmel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!