Új polgármestert választanak Kislétán a méltatlanná vált fideszes helyett

2016. február 04. 12:45

Időközi polgármester-választás lesz április 24-én Kislétán, miután a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ítélete szerint Madácsi Imre kormánypárti polgármester méltatlanná vált tisztségre. A politikust étrendbeli, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt felfüggesztett börtönre ítélték, ennek ellenére nem mondott le tisztségéről. A megyei kormányhivatal ezután fordult bírósághoz.

2016. február 04. 12:45

Április 24-én időközi polgármester-választást tartanak Kislétán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település honlapján a község helyi választási bizottsága. Az eddigi településvezetőt, Madácsi Imrét (Fidesz-KDNP) a bíróság méltatlannak mondta ki a tisztségre. A kisleta.hu oldalon megtalálható bizottsági határozat szerint a 2014. október 12-én megválasztott Madácsi Imre polgármesteri tisztsége 2016. január 11-én szűnt meg.

A Nyíregyházi Törvényszék tavaly november végén tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ítélete szerint méltatlanná vált a tisztségére Kisléta polgármestere. A településvezető méltatlanságának megállapításáért a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal fordult a bírósághoz, miután Kisléta vezetőjét korábban a Debreceni Ítélőtábla egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kétrendbeli, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt, Madácsi Imre azonban nem távozott hivatalából. A polgármester tájékoztatta a képviselő-testületet a büntetésről, de a helyi képviselők nem hoztak külön döntést a méltatlanságával kapcsolatban. A szabolcsi kormányhivatal ezután fordult a közigazgatási és munkaügyi bírósághoz, amely megállapította, hogy a hatályban lévő törvény szerint a polgármester méltatlan tisztsége betöltésére, és a rendelkezés értelmében a tisztsége megszűnik.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. február 04. 13:05
http://alfahir.hu/a_kozvilagitasmutyi_eredmenye_sorozatos_gazolasok_dunaujvarosban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!