Terrorcselekmény miatt ítélték el a telefonbetyárt

2016. február 03. 12:54

A fiatal férfi azzal hívta fel a 112-es segélyhívót, hogy két bombát is fel fog robbantani Pécs forgalmas területein. A részegen elkövetett hívásnak elsőfokon 2 év letöltendő lett a vége.

2016. február 03. 12:54

Terrorcselekmény miatt két év letöltendő börtönre ítélte, és 3 évre eltiltotta a közügyektől a bíróság azt a 19 éves fiatal férfit, aki alkoholfogyasztást követően azzal hívta fel a 112-es segélyhívót, hogy Pécs két forgalmas részén is bombát fog robbantani, ha nem engedik szabadon börtönben lévő barátját – aki egyébként a tárgyaláson azt mondta: nem is barátok, alig ismerik egymást, csak egy évig azonos iskolába jártak.

A telefonbetyár férfinek nem ez volt az első ilyen húzása: korábban viccből kihívta már a rendőrséget és a tűzoltóságot is. Ráadásul a törvénnyel is volt már dolga, jelenleg is felfüggesztett börtönbüntetését tölti.

Mivel az ítélet nem jogerős, és az előzetes letartóztatását sem hosszabbították meg, az elkövető szabadon távozhatott. A TV2-nek azt nyilatkozta: nem terrorista, és nem is lesz az sosem.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
guerillajones
2016. február 04. 15:39
19 evesen hazat vett tamogatasbol... nalam ez baszta ki a biztit.
crydog
2016. február 04. 11:13
Milyen szép is a magyar "független" jogszolgáltatás!!! Micsoda szigor!!! Az állampolgár megnyugodva, ELÉGEDETTEN dőlhet hátra foteljában. ...ja hogy itt nem milliárdokat loptak, és nem halt meg tíz ember???...én kérek elnézést!!!
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. február 04. 10:38
Részeg volt? Biztos voltam pedig, hogy a dulva malihuana késztette meggondolatlan, erőszakos cselekedetre. Tisztán láccik: a migránsok már a telefonfülkében vannak. Le kell kapcsolni minden telefont!
Csomorkany
2016. február 04. 07:12
Ilyenkor volna értelme a botbüntetésnek. Jól megvernék oszt annyi. Talán tanulna belőle. De az elmúlt napok fölmentési hírei után tényleg aránytalannak tűnik a két év. Mint a rendőrök, akik a közlekedési szabálységrőkkel izmoznak, de meglátnak egy garázda kancigányt és behugyoznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!