Lopott húst talált utolsó bevetésén a veterán rendőrkutya

2016. február 17. 10:27

Öt évig dolgozott nyomkövető kutyaként Mia, a koromfekete eb, most nyugdíjazták. Utolsó bevetésén azonban kérlelhetetlen pontossággal talált rá egy hústolvaj házára. A férfi 200 ezer forint értékben lopott húsokat a nagybani piacról, azonban megzavarták, így menekülőre fogta. Hiába: Mia az intenzív illatok nyomába eredve rátalált a férfira.

2016. február 17. 10:27

Utolsó bevetésén hústolvajt fogott Mia, a tíz éves fekete nyomkövető németjuhász. A Pécs melletti nagybani piacon a húsérlelő üzembe tört be január 6-án éjszaka egy tolvaj. Az ajtóról leverte a lakatot, így jutott be, majd négy zsákba közel 200 ezer forint értékű árut pakolt – írja a Zsaru Magazin nyomán a Police.hu. A tettest azonban megzavarták, így menekülőre fogta a dolgot, a nyomkövető kutya azonban rátalált a házra.

A füstölt húsárunak intenzív szaga van, talán túlságosan is. Miát azonban a kiképzésekor kolbászfalatokkal jutalmazták, így igazán remek ösztönzést kapott” – mondta Velényi Zoltán főtörzszászlós, kutyavezető, aki sajnálja, hogy Miát nyugdíjazzák. „Úgy érzem, megszerettük egymást, és jól tudtunk együtt dolgozni” – mondta. A rendőrök elfogták a tettest, akit később azonosított a piac biztonsági őre is.

Mia is elégedett lehet. Gondoskodtak békés nyugdíjas éveiről” – zárul a hír.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!