Index: Lemond az ORÖ elnöke

2016. február 15. 19:38

Hétfőn már bejelentette lemondását Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, melyet valószínűleg kedden tesz hivatalossá.

2016. február 15. 19:38

Hétfőn bejelentette Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, hogy lemond a posztjáról, a formális lemondásra viszont valószínűleg egy keddi sajtótájékoztatón kerülhet sor az Index információi szerint. Egy ORÖ-képviselő, Vajda László az ATV Startban arról beszélt, hogy a képviselők és az elnök tárgyalása során született döntés Hegedüs távozásáról, azonban az elnök az ATV-nek azt mondta, hogy egyedül hozta meg a döntését, melyet egyébként egészségi állapota megromlásával, illetve azzal indokolt, hogy nem tudott olyan eredményeket produkálni, amelyek segítették volna a cigányok rövid távú jólétének biztosítását.

Hegedüs azt követően lett ORÖ-elnök, hogy Farkas Flóriánt miniszterelnöki biztosnak nevezték ki, addig Farkas bizalmasa volt, de azóta megromlott a kapcsolatuk. 

Szakíthat az EMMI az ORÖ-vel

Szintén az Index írt arról hétfőn, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma felbonthatja azt az ORÖ-vel kötött uniós támogatási szerződést, amely a „Híd a munka világába” foglalkoztatási szövetkezet alapítását szolgálta volna, azonban a 2013-ban, még Farkas Flórián elnöksége idején létrejött szövetkezet nem működött, az uniós pénzt ingatlanvásárlásokra és nem a foglalkoztatási projektre költötte a vezetés. Ha valóban felbontják a szerződést, akkor az ORÖ-nek 1,2 milliárd forintot kell majd visszafizetnie.

Hegedüs és támogatói megpróbálták átvizsgálni a foglalkoztatási szövetkezet gazdálkodását, ez viszont szinte háborúhoz vezetett az ORÖ-ben az elmúlt egy évben. Hegedüst Farkas Flórián szimpatizáns Lungo Dromos képviselők januárban meg is fosztották elnöki tisztségéből, amíg az kórházban volt, de a kormányhivatal szerint az akció nem volt törvényes.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jairus
2016. február 16. 12:05
lopás a XX században és a XXI században is, meglepődés helyet kontroll kellene. Mert még a cigányok is lehetnek becsületesek - de ez már a harmadik évezred történelme.
berzsian56
2016. február 16. 11:20
Az ORÖ elnökének lenni csak addig volt kifizetetődő,míg milliárdos közpénzeket lehetett elverni. Most,hogy a lenyúlt lóvét vissza kell csengetni ,már nem egy gyümölcsöző helyzet. Magyarul: amit el lehetett, lopni azt a cigó tezsvérek már ellopták, ha meg nincs mit lopni minek lennék itt.
kukagyerek
2016. február 16. 10:29
"Egymilliós mikrohullámú sütőkkel építették Orbán cigányai a hidat a munka világába" Forrás: https://kuruc.info/r/35/155180/
kukagyerek
2016. február 16. 10:27
A szotyolás rejtett erőtartalékos kedvencei dőzsölnek a milliárdokban, a fasz birka meg csak nézi, mint hülye gyerek a lézer shów-t! (És viktorozik, mint aki nem százas.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!