Index: 1,2 milliárdot kell visszafizetnie a roma önkormányzatnak

2016. február 15. 11:49

Az Index információi szerint az Emmi a talált szabálytalanságok miatt felmondja a 2013-ban kötött uniós támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal. A Farkas Flórián által alapítot Híd a munka világába program keretében egy sor ingatlant vásároltak, ahol aztán semmilyen szakmai munka nem történt.

2016. február 15. 11:49

Az Emmi ellenőrei szerint túlárazott, indokolatlan presztízsberuházásokra költötte az Országos Roma Önkormányzat a Híd a munka világába programra kapott 1,2 milliárd forintnyi EU-s pénzt, így vissza fogják fizettetni az összeget – írja az Index. A fideszes volt ORÖ-elnök, Farkas Flórián által alapított program keretében a romák foglalkoztatási lehetőségeit kellett volna javítani, ehelyett olyan épületekre költöttek 560 millió forintot, amelyek az Emmi ellenőrei szerint alkalmatlanok arra, hogy ott regionális foglalkoztatási irodák működhessenek.

A terv az volt, hogy hat-hétszáz romát képeznek tovább, majd velük létrejön egy országos nonprofit hálózat, de semmi sem valósult meg a tervekből. Az Index szerint a jelentős késéssel leadott, hiányos elszámolásból lesújtó kép rajzolódott ki a felhasznált pénzek elköltéséről: leginkább túlárazott, indokolatlan presztízsberuházásokra ment el a pénz.Egy gellérthegyi iroda megvásárlására 260 millió forintot költöttek, felújítására további 36 milliót; informatikai fejlesztésre 220 millió ment el; működési költségekre pedig 190 millió. A beszámoló szerint darabonként egymillióért vásároltak volna mikrót, kulcsszekrényt; faliórákat és faliképeket pedig szintén egyenként 2,5 millió forintért – írja a lap.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2016. február 15. 16:49
Ollanok, mint a gazdájuk a fityisz, kurvára értenek a rongyrázáshoz. Cigány szokás, nincs ezen mit csodálkozni, mikor a fő fő is az és az egyetlen min. elnök, akinek nem volt jó az évszázadok óta használt dolgozószoba.
liberálzöld.
2016. február 15. 15:33
"Cigány, Cigány mért vagy cigány !? A sárgalábú istenit az anyádnak."
berzsian56
2016. február 15. 15:17
Kecskére káposztát. Mindegy,hogy Farkas Flórián, vagy Horváth Aladár a pénz eltűnk az adósság megmarad. Aladár barátunk sem számolt el a választásokon felvett nyolcszázmillás párttámogatással,és még csak nem is fírtatja senki.
noMores
2016. február 15. 13:09
Nem hinném, hogy börtönbe kerül, hisz nem lopta el. Látta valaki lopás közben? Nem, szóval csak rágalmazás. A magyarok, főleg a fideszesek még soha életükben nem loptak, főleg nem közpénzt, és nem is hazudtak, ezt jól jegyezzük meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!