Botka: A kormány nem különböztetheti meg politikai alapon a városokat

2016. február 26. 21:00

A vasárnap polgármester választó Salgótarjánban tartott lakossági fórumot Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere. A politikus arra biztatta hallgatóságát: ne hagyják, hogy ijesztgessék őket és felhívta a figyelmet arra is: Salgótarjánnak nyolc évig volt fideszes vezetése, 2010-től a kormányoldalon, mégis elmaradt a fejlődés a városban.

2016. február 26. 21:00

Szeged szocialista polgármestere szerint nincs joga a kormánynak ahhoz, hogy politikai alapon különbséget tegyen a városok között, ezt jogszabályok is tiltják. Botka László pénteki salgótarjáni sajtótájékoztatóján kifejtette: a fejlesztések jelentős része uniós forrásokból valósul meg, ehhez egyetlen nemzeti kormány sem nyúlhat hozzá saját hatáskörében. „A mostani ciklusban eleve leosztották a fejlesztési támogatásokat, így Salgótarjánnak is rendelkezésére áll 9,2 milliárd forint. Az a város közösségének feladata, hogy fenntartható, hosszú távú programokat valósítson meg” – fogalmazott Szeged polgármestere.

Hozzátette: „a salgótarjániak ne hagyják, hogy ijesztgessék őket”. Fekete Zsolt szocialista alpolgármesternek, baloldali polgármesterjelöltnek felelősségteljes programja van, képes a várost is talpra állítani. Salgótarjánnak nyolc évig volt fideszes vezetése, 2010-től a kormányoldalon. Ez idő alatt zárt be az üveggyár, a főiskola, a fejlődés elmaradt, a lakosságszám csökkent – mondta Botka László.

Nem mínusz, hanem plusz

Fekete Zsolt szocialista alpolgármester – az MSZP-DK-Tarjáni Városlakó Egyesület közös jelöltje a február 28-i időközi polgármester-választáson – újságírói kérdésre kifejtette, hogy a hír, ami szerint kétmilliárdos hiány mutatkozik a város költségvetésében, nem igaz. Ezzel szemben 640 millió forint a plusz – fűzte hozzá.

Salgótarjánban vasárnap időközi polgármester-választást tartanak, mert Dóra Ottó, a megyei jogú város 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere 2015 novemberében elhunyt.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. február 27. 21:16
Mielőtt nagyhangú kijelentéseket tenne ez ügyben, konzultálhatna "áj em Mónikával", hogy ez hogy ment náluk.
ValamiFantázadús
2016. február 27. 11:53
Ez akár igaz is lehet! Szülővárosomat is annó nem a "nagy politika" különböztette meg a független polgármestert, a fideszes képviselők önszántukból tettek neki keresztbe, ahol csak tudtak...
Gullwing
2016. február 27. 08:43
Kíváncsi vagyok a hiány v. többletből melyik az igaz. A szocik nagyon mondják hogy +van, de én fenntartással hiszek el nekik bármit is.
Berecskereki
2016. február 27. 08:37
Botka semmire sem emlékszik? "Zuschlag János azt állítja, hogy Puklival és az MSZP-s ifjúsági alapszervezet többi tagjával úgy tekintettek egymásra, mint barátok, harcostársak. Zuschlag személyesen jelen volt, amikor Pukli megalapította az Ifjú Szocialisták szekszárdi szervezetét (melynek országos ügyvezetője maga Zuschlag volt). A Magyar Szocialista Párt volt országgyűlési képviselője szerint az elcsalt pénzekből leginkább ezeket a szervezeteket támogatták." http://www.lokal.hu/2016-02-zuschlag-szerint-pukli-is-tudhatott-az-elcsalt-milliokrol/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!