Minaretet építenének a törökök Szigetváron

2016. január 20. 12:52

Törökország minaretet építene Szigetváron a vár ostromának 450. évfordulója alkalmából – írja az Index. Szeptemberben Recep Tayyip Erdoğan török elnök is ellátogatna Szigetvárra, a török illetékesek a minaret terveivel házalnak Magyarországon.

2016. január 20. 12:52

Az Index arról ír: Szigetvár ostromának idei 450. évfordulója alkalmából Törökország minaretet építene a dunántúli városban. Szeptembern egyszerre látogat Szigetvárra Áder János magyar, Recep Tayyip Erdogan török, Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő, és talán a szlovén elnök is csatlakozik hozzájuk – írja a lap. Az Index szerint a török illetékesek a magyar kormánynál és Szigetvár városánál is a meglévő régi dzsámi mellé építendő minaret terveivel házalnak, a portál szerint sikerrel. Sakir Fakili budapesti török nagykövet szerint a szigetvári minaret nem vallási épület lenne, hanem kifejezetten a vár turisztikai funkcióját erősítené.

A portál emlékeztet: a Szigetvár melletti szőlőhegyen néhány hónapja találták meg annak a síremléknek a maradványait, amely a várat ostromló és a harcok során elhunyt Szulejmán szultánnak állíthatott emléket. A régészeti feltárások finanszírozásában a törökök is részt vettek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!