Bodnár: Rendszert váltott a Fidesz

2016. január 27. 19:56

Nem csak kormány-, hanem rendszerváltás is volt 2010-ben, ám ezzel kapcsolatos terveiről a Fidesz semmit nem mondott az akkori kampányban, így felhatalmazása sem volt arra, hogy ezt tegye – erről beszélt Veszprémben, a Liberálisok és A Liberális Magyarországért Alapítvány rendezvényén Bodnár Zoltán, a párt ügyvivője. Bodnár szerint önkényuralmi rendszer épül az országban.

2016. január 27. 19:56

A Magyar Liberális Párt ügyvivője szerint a Fidesz 2010-ben valójában nem kormányváltást, hanem rendszerváltást hajtott végre. Bodnár Zoltán a párt helyi szervezete és A Liberális Magyarországért Alapítvány által rendezett Quo vadis Magyarország? című esten szerdán Veszprémben az mondta: a Fidesz anélkül hajtott végre rendszerváltást, hogy arról a 2010-es választási kampányban akár egy mondatot is beszélt volna és anélkül, hogy erre a választóktól bármiféle felhatalmazást kapott volna.

Az ügyvivő úgy fogalmazott, az egész magyarországi társadalmi berendezkedésre igaznak látszik a Patyomkin-jelleg. „A kormány meglehetős erőket fordít arra a sikerpropagandára, amelynek a fő jelszava, hogy Magyarország jobban teljesít” – emelte ki. Azonban – mint mondta –, nem tudni pontosan, kinél teljesít jobban az ország, de nagy előszeretettel emlegetnek néhány makrogazdasági kulcsszámot: a gazdasági növekedést, a költségvetés hiányát, a foglalkoztatottság szintjét, a fizetésimérleg-többletet. Ezek azok a számok, amelyek ezt a Patyomkin-falut építik, ahelyett, hogy a valóságot tükröznék – jelentette ki. Hozzátette, „a politikatudósok elbíbelődhetnek” azzal, mi a különbség a liberális demokrácia, az illiberális demokrácia, az autokrácia és a diktatúra között. De ennek nincs semmi jelentősége, mert „az, ami itt épül, egy igazi önkényuralmi rendszer” – mondta, a '80-as évek kádári diktatúrájához hasonlítva a mai állapotokat.

Bodnár Zoltán arról is beszélt: a 2018-as választásokon le lehet győzni a Fideszt. Azonban szerinte ehhez a demokratikus ellenzéki pártoknak 2016 végéig el kell dönteniük, hogy milyen módon indulnak, a civil szervezeteknek pedig fel kell ismerniük és belátniuk, hogy bár lehet úgy mozgalmakat, tüntetéseket csinálni, hogy onnan a politikai pártokat „elutálják”, de az országgyűlési választásokon politikai pártokra lehet szavazni, ezért meg kellene békülniük velük.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. január 28. 06:49
"a civil szervezeteknek pedig fel kell ismerniük és belátniuk, hogy bár lehet úgy mozgalmakat, tüntetéseket csinálni, hogy onnan a politikai pártokat „elutálják”, de az országgyűlési választásokon politikai pártokra lehet szavazni, ezért meg kellene békülniük velük." Ha még a kormányellenes civilek is elutálják a ballib pártokat, akkor abból nem azt a következtetést kéne inkább levonni, hogy el kéne tűnniük végre? Majd lesznek helyettük mások, ha a kormányellenes civilek úgy látják jónak.
balbako_
2016. január 28. 06:12
Hát a módszerváltás (1989)után ideje volt a rendszerváltásnak jókora csúszással 2010-ben. Erre szavaztak az emberek és nem is volt titok mire készültek "Kis győzelem, kis változás, nagy győzelem, nagy változás !" Ezt Orbán Viktor mondta és a visítás, amit ballibsiék reagáltak erre bizonyította. hogy ők is értették vége a posztkommunizmusnak! A diktatúra duma ott bicsaklik meg, hogy 2010 óta még két választás volt amit torony magasan a Fidesz nyert.
áfonya
2016. január 28. 02:58
Magyar nép felhatalmazása meg van 2010 óta 2/3. 2002 választás után az mszp-szdsz kormány bukdácsolt ,gyurcsány bukása után választást kellett volna kiírni ,de a kádári figurák még egy évet akartak a kormányrúdnál hogy a maradékot is eltüntessék , az országot csődbe eladósították
Tintamin
2016. január 28. 00:39
Kommunista diktatura. Igy hivjak ezt, amikor totalis kozpontositas es allamositas mellett egy ember kezeben osszpontosul minden hatalom az alkotmanybirosagtol az mnb-ig. Nesze neked ketharmad. Es meg berrettegoztek az agyhalottak, hogy nem is lesz ez igy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!