Az úszósportnak is adna tao-pénzeket az MSZP

2016. január 07. 11:33

A szocialista Bárány Balázs szerint maximalizálni kellene, hogy a tao-pénzekből mennyi juthat a labdarúgásba, hogy más sportágaknak is jusson a pénzből, például az úszásnak, amelyről szerinte az utóbbi napokban kiderült, hogy még a legjobb magyar sportolók felkészülési körülményei is hagynak kívánni valót magukat után.

2016. január 07. 11:33

Az MSZP szerint a társasági adóból (tao) befolyó sporttámogatási pénzek esetén egy plafon meghatározására van szükség, emellett átláthatóvá kell tenni ezeknek a pénzeknek a felhasználását. Az ellenzéki párt azt is javasolja, hogy az úszás után is járjon a most csak látvány-csapatsportok támogatása esetén igénybe vehető társasági adókedvezmény. Bárány Balázs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón közölte, azt javasolják, hogy maximalizálják, évente mennyi pénz költhető el a tao-rendszeren keresztül a futballra, hogy „ne menjen a világ összes pénze a magyar focira”.

Szerinte az elmúlt napokban nyilvánvalóvá vált, hogy az úszás területén a felkészülés legalapvetőbb körülményei még a legjobb magyar sportolóknak sem adatnak meg mindig. Eközben focira mindig van pénz; „számolatlanul”, eszetlenül ömlenek a tízmilliárdok a labdarúgásba például a tao-finanszírozáson keresztül – mondta Bárány Balázs. A szocialista politikus közölte, szeretnék azt is elérni, hogy fillérre pontosan lehessen tudni, melyik sportági szakszövetségen keresztül mekkora összeg ment az egyesületeknek és azt mire költötték.

Bárány Balázs emlékeztetett arra, hogy 2012-ben a jelenlegi sportállamtitkár, Szabó Tünde, akkor az úszószövetség főtitkára is támogatta, hogy az úszás is kaphasson a tao-forintokból. Jó lenne, ha a Fidesz most már tényleg le venné „a mancsát” a magyar sportról és nem a saját hűbéreként kezelné – mondta.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2016. január 08. 00:30
Ó, ezt már ismerjük. Ellenzékben 2 hónap alatt szétosztanák az évi összterméket, kormányon meg IMF hitelt vesznek fel, hogy ne csődöljenek be a választásig.
GV0917
2016. január 07. 17:16
Mi az Simon hozzáfért a dugipénzetekhez? Kiket vesztegettek meg?Csak azért, mert Nyakó elvtárs eltűnt , mint szürke szamár a ködben....
Berecskereki
2016. január 07. 15:47
"Az úszósportnak is adna tao-pénzeket az MSZP" LOL Egy valamirevaló székházat sem tudnak fenntartani. Már a kecskének sincs egy tisztességes ólja. Maholnap kénytelenek lesznek valamelyik budai barlangba költözni.
kjkj945
2016. január 07. 12:30
A tao eredetileg utat – pontosabban egy konkrét, meghatározott utat, ösvényt – jelent
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!