A Fidesz elfogadhatatlannak tartja a vörösiszap-perben született ítéletet

2016. január 28. 15:59

Elfogadhatatlannak tartjuk azt a döntést, hogy az ilyen típusú ügyeknek nincs felelőse – mondta Németh Szilárd csütörtöki sajtótájékoztatóján a vörösiszap-perben született felmentő ítélet kapcsán. A Fidesz alelnöke azt szeretné, hogy a magyar bíróságokon ne csak jog-, hanem igazságszolgáltatás is legyen.

2016. január 28. 15:59

Megdöbbentőnek tartja a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója a vörösiszap-perben csütörtökön született felmentő ítéletet – közölte a Fidesz alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján. Németh Szilárd azt mondta: „elfogadhatatlannak tartjuk azt a döntést, hogy az ilyen típusú ügyeknek nincs felelőse”. A kormánypártok természetesen tiszteletben tartják a független bíróságot – folytatta –, de azt akarják, hogy a magyar bíróságokon ne csak jog-, hanem igazságszolgáltatás is legyen.

Németh Szilárd arra kérte az illetékes hatóságot, hogy nyújtson be fellebbezést a tíz halálos áldozatot követelő katasztrófa ügyében. A parlamenti képviselő szerint igenis meghatározható a felelősi kör. A Veszprémi Törvényszék csütörtökön bűncselekmény hiányában felmentette a vörösiszap-per mind a tizenöt vádlottját első fokon.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2016. január 28. 16:28
Van felelős, csak nem biztos, hogy a fideszes ügyész jó helyen keresi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!