444: A miniszterelnök veje állhat a turai kastélyüzlet mögött

2016. január 07. 14:12

A 444 már a kastély eladásakor is arra utalt, hogy a különleges szépségű kastélyt szerintük messze ár alatt megszerző vállalkozás nyilvántartásban szereplő közvetett tulajdonosai valójában strómanok, és befolyásos személy állhat mögöttük. Most kiderült: a cég bejegyzési illetékét Tiborcz István saját bankszámlájáról fizették.

2016. január 07. 14:12

A 444 már decemberben is arról írt, hogy „aprópénzért” adták el a mesébe illő megjelenésű, de romos állapotú turai Schossberger-kastélyt, akkor még azonban csak annyit lehetett tudni, hogy az új vevők jogi képviselője Tiborcz István volt üzlettársa. Most az is kiderült, hogy a miniszterelnök vejének valóban köze lehet a kastélybizniszhez, noha igyekszik rejtve maradni: neve nem szerepel az érintett cégek tulajdonosai vagy tisztségviselői között. Ugyanakkor – mint arra fény derült – az ő saját bankszámlájáról fizették a vevőként szereplő cég százezres cégbírósági illetékét. 

Már a decemberi ügyletnél is arra tett célzásokat a 444, hogy strómanok lehetnek a vevők, mivel a 2015 nyarán alapított, vásárlóként fellépő, 3 millió forintos törzstőkéjű cég két közvetett tulajdonosa semmilyen ingatlanos múlttal sem rendelkezik, miközben befolyásos szereplő jelenlétére utal az alacsony vételár, és az, hogy a 200 milliós ügylet biztosítékául mindössze félmillió forintot állapítottak meg. 

Az sem világos, hogy a 3 milliós törzstőkével rendelkező TRA Kft.-nek honnan áll rendelkezésére a 200 milliós vételár, banki hitelre utaló jelzálog ugyanis nem látható a cégnyilvántartási adatok között. 

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2016. január 08. 00:37
erröl szol, hogy libbantoknak jol megmutatjuk? ha valaki nem libbant akkor én.. az arcátlan lopás ami felháborit...ahogy felháboritott az emmútnyócévben...és agitáltam az embereket még fidesz tagként.. erre mi történik 2010-töl...még szemérmetlenebbül megy a lopás..lesznek milliárdosok emberek produktiv munka és teljesitmény nélkül az adofizetök pénzén.. ha a jobbosoknak az elégtétel, hogy most a saját kutyakölyke lophat...miközben az ö pénzét, az utodai jövöjét lopják el tiborczok, andy vajnák, garancsik és büntársaik..ahogy azt tették elötte féleszü és csapata...akkor mérhetetlen szánalmat érzek..és borus jövöt vizionálok ennek az országnak..
Békanász a hasadon
2016. január 07. 22:12
Unalmasak vagytok.
katus
2016. január 07. 22:11
https://www.youtube.com/watch?v=IUmZ1rtgl3Q Szomszédok 74 - A turai Schossberger Kastély
katus
2016. január 07. 21:00
Gyurcsány zabrálta a zsidó Sebestyén Aladárnak és nejének, Grünwald Rózának a szemlőhegyi villáját(Apró villa) . A zorbán veje pedig Scslosserberg (zsidó ) kastélyt zabrált. Mi a különbség ???!!! Összenő ami összetartozik....:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!