Orbán Viktor igazi hazafi a román szélsőjobboldali pártelnök szerint

2015. december 02. 13:10

Tudor Ionescu, az Új Jobboldal vezetője példaértékűnek tartja az Orbán-kormány migrációs politikáját, és magyarfón románnak nevezi az erdélyi magyarokat, akik körében szerinte marginális a szeparatista törekvés.

2015. december 02. 13:10

A Főtér.ro pártja sepsiszentgyörgyi demonstrációján kérdezte Tudor Ionescut, a radikális Új Jobboldal vezérét. Az esemény apropója az volt, hogy 97 éve csatolták Erdélyt Romániához, az „anyahazához” – ahogy Ionescu nevezi. A politikus szerint ennek Antal Árpád polgármester naptárában is fontos dátumként kellene szerepelnie, hiszen román állampolgár és román tisztviselő.

Tudor Ionescu úgy látja, a többség körében nincs szeparatista törekvés a „magyarfón románok” (az erdélyi magyarságot nevezi így) körében, de – mint mondta – egyesek fejében a szeparatizmus odáig megy, hogy területileg is elszakadnának, látott például olyan pólókat, amiken „Székelyföld nem Románia” felirat volt. De – tette hozzá – nem akarnak nagyobb figyelmet szentelni az ügynek, mint amekkorát megérdemel.

Pártjának fő célkitűzései között szerepel, hogy visszaszerezze a román állam szuverenitásának egy részét, amit Brüsszelre ruháztak, és szigorúan elutasítják a menekültügyi kvótákat. E tekintetben modellnek tekintik az Orbán-kormány politikáját, amelynek tagjai – Ionescu meglátása szerint – olyan igazi hazafiak, amilyeneket Románia élén is látni szeretnének.

Az NSZK-NDK egyesülés mintájára Moldovát is Romániához csatolnák. 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyetmondok
2015. december 03. 11:16
Ez a mi gyönyörű Közép-Kelet Európánk addig marad élhető hely,ameddig csak egy országban jut hatalomra igazán nagy hazafi,és én elég önző vagyok,legyen ez az ország a miénk,és legyen ez a nagy hazafi Orbán. Ha itt mindenhol ilyen nagy hazafiak kerülnek hatalomra,abból itt nagy baj lesz. A román nacionalizmusank tehát legyen inkább kuss a neve.
NagyPál
2015. december 02. 23:10
"E tekintetben modellnek tekintik az Orbán-kormány politikáját, amelynek tagjai – Ionescu meglátása szerint – olyan igazi hazafiak, amilyeneket Románia élén is látni szeretnének." - Orbánékat én is Románia élén szeretném látni....
egysegelem
2015. december 02. 20:35
Ha minden europai orszag elen olyan hazafi allna mint Orban Viktor akkor kb 3 percen belul olyan haboru torne ki amilyet 70 eve nem latott Europa es annyi halottal, hogy a vegen senki nem hinne el a szamot.
Akitlosz
2015. december 02. 17:40
"Az NSZK-NDK egyesülés mintájára Moldovát is Romániához csatolnák." Van értelme. Már sok a felesleges ország Európában. Moldova, Ausztria, Belgium, Koszovó, Bosznia. De a világban is igen megszaporodtak az országok. Még sohasem volt ennyi ország a Földön, mint manapság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!