Kövér: Valós alternatívákat fölállító ellenzékre lenne szükség

2015. december 27. 10:53

Nem tesz jót a Fidesznek sem, hogy nincs versenytársa, ezért jó lenne, ha lenne egy normális, valóságos alternatívákat fölállító ellenzéke a Fidesznek – jelentette ki Kövér László. A házelnök szerint vannak kérdések, amiben nem lehet kompromisszumot kötni. Ilyen kérdés az, hogy a családokat kell a középpontba állítani, vagy hogy kell-e a demográfiával foglalkozni.

2015. december 27. 10:53

Kövér László házelnök szerint a politikai életnek szüksége lenne egészséges versenyre, mert a Fidesznek sem tesz jót, hogy nincs versenytársa. Az Országgyűlés elnöke vasárnap a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt arról, hogy az elmúlt 25 év azért sikerült felemásra, mert a hajdani elitcsoportok szembenállása már a kezdetektől azt tükrözte, hogy az alapvető értékekben sincs konszenzus. Ez pedig – mint fogalmazott – hideg polgárháború és nem demokratikus vita. 

„Az lenne a jó, hogy ha lenne egy normális, kiegyensúlyozott, politikai vitákban valóságos alternatívákat fölállító ellenzéke a Fidesznek” – mondta.

Beszélt arról is, hogy vannak olyan kérdések, amelyekben nem lehet kompromisszumot kötni. Szerinte nincs erre lehetőség, amikor arról beszélnek, hogy a családokat kell-e a középpontba állítani, vagy arról, hogy kell-e a demográfiával foglalkozni. Hozzátette: aki ezekkel nem ért egyet, az nem a Fidesz ellenzéke, hanem a nemzet ellensége.

Kövér László a Fideszben történő fiatalítással kapcsolatban azt mondta, szükség van erre a folyamatra a párton belül, ugyanakkor fontos a régebbi politikusok tapasztalatainak összegzése is. Felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP-nél a generációváltás minőségcsökkenéssel járt, amit szerinte a párt képtelen kezelni, és elképzelhető, hogy a szocialisták a lengyel baloldal sorsára jutnak, amely teljesen szétesett.

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2015. december 28. 10:50
szerintem is szükség lenne az elmúlt 25 lv elszémoltatására, pár hasonló esetre mint szerbiában, vagy romániában láttunk
kuc-kuc
2015. december 28. 07:38
A Fidesz lételeme a permanens korrupció! "Századvég: Amit korrupciónak neveznek, az a Fidesz legfőbb politikája."
egysegelem
2015. december 27. 23:58
Speciel ebben igaza van, a magyar ellenzek szellemi teljesitmenye lenyegeben zero, sem valdi alternativa sem valodi koherens vilagkepe nincs egyiknek sem. A baloldalon semmikepp a Jobbik pedig lenyegeben a Fidesz a falig tolva, de nincs ideologiai kulonbseg csak esetleg a megvalositas brutalitasanak a mertekeben.
Mindjárt
2015. december 27. 18:19
Nem tudom mit látnak és gondolnak a zsideszbolsik amikor Kövér vagy Orbán fényképét nézik de akinek nyitva a szeme az mocskos kommunisták kommunista kölkeit látja akik a saját és szüleik becstelen hazaárulását köszönhetően kiváltságos életet éltek a magyarokat gyilkoló kádár diktatúra idején miközben a bebörtönzött politikai elítéltek gyerekei, a magyar hazafiak gyerekei nyomorogtak. Ezek az emberek, ahogy az MSZP/ és DK mocskos kommunistái a magyar történelem szemétdombján fogják végezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!