Font: Ne legyen népszavazás az olimpiáról!

2015. december 02. 09:25

Font Sándor nem akar népszavazást az olimpiarendezésről, mert azt az ellenzék kormány elleni támadásnak használhatná, „összhangulatilag” döntenének az emberek, és „belekeverünk politikát”.

2015. december 02. 09:25

A HVG az olimpiarendezésről faggatta az országgyűlési képviselőket. Az ellenzéki képviselők úgy látják, hogy a magyar gazdaság nincs abban a helyzetben, hogy Magyarország világméretű játékokat bonyolítson le, Gőgös Zoltán szerint ez egyenesen őrültség.

Font Sándor viszont úgy gondolja, hogy míg a pályázattól visszalépő Hamburg és Boston bizonyára veszteséges, a mi hazánk dinamikusan fejlődik. Turi-Kovács Béla akkor érdemes belevágnunk a kivitelezésbe, ha monstre olimpia helyett lehet inkább minőségi olimpiát rendezni. Révész Máriusz arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendezésre több pénzt kapnánk, mint amennyibe kerülne, tehát nyereséggel zárnánk. A politikus tagadta, hogy több százezer gyerek éhezne Magyarországon, szerinte ötvenezer éhezik, ők is csak időszakosan.

Turi-Kovács szerint nem törvényszerű, hogy a beruházások végül többször annyiba kerüljenek, mint amennyi a tervekben szerepel. A jobbikos Egyed Zsolt nem osztja ezt a nézetet, ahogyan Gőgös Zoltán sem. 

Font, Turi-Kovács és Révész nem szeretne népszavazást a kérdésről. Font attól tart, hogy egy referendum kormány elleni támadásra adna lehetőséget, színre lépne az ellenzék, „összhangulatilag” döntenének az emberek, és „belekeverünk politikát”.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
potyka
2015. december 12. 19:37
Kellene erről is népszavazás! Egy füst alatt lelehetne zavarni, akarunk e migráns ajándékozó, egyenes uborkás, Merkel mama vezette hibbantak gyülekezete EU-hoz tartozni.
balbako_
2015. december 12. 19:19
Budapest már döntött. Ennyi bőven elég.
Akitlosz
2015. december 03. 02:32
Naná, hogy büdös a Fidesznek a demokrácia!
gudmen
2015. december 03. 02:30
azon a napon amikor a budapesti közgyülés az olimpia megrendezésének a kérdését napirendre tüzte..döntöttek a BKV járatritkitásárol mert nincs pénz a buszokat üzemeltetni... akkor miröl is ebszélünk? olimpia? nekünk? ahol az autopályát az összes kormány, szin függetlenül 60%-kal drágábban épiti mint a németek és kétszer annyiért mint a horvátok hegyekben... ugyan kérem... nincs mit ellopni már az emberektöl..vége..ennyi volt... menekül ki merre lát... mert ez a két tetves brigád (maszop-fidesz) kietlen pusztasággá tette 20 év alatt az országot..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!