Dublin III. rendelet: Belgium 30 menedékkérőt toloncolt eddig Magyarországra

2015. december 06. 09:09

Idén eddig harminc menedékkérőt, kizárólag egyedülálló férfiakat toloncoltak vissza Belgiumból Magyarországra, másokra is ez a sors vár. A helyi Amnesty International-t és Vöröskeresztet is a tagjai között tudó Ciré ernyőszervezet szerint a menedékkérők erőszakos cselekmények áldozatául esnek Magyarországon.

2015. december 06. 09:09

Belgium idén eddig 30 migránst toloncolt vissza Magyarországra, és közülük 29-et a Dublini Egyezményben rögzített szabályok alapján utasított ki - idézte Dominique Ernould-t, az Idegenrendészeti Hivatal szóvivőjét pénteki cikkében a La Libre Belgique című napilap internetes kiadása. A cikk szerint Ernould azt nyilatkozta a belga hírügynökségnek, hogy annak ellenére folytatják a visszatoloncolást Magyarországra, hogy több szervezet is méltánytalannak, sőt törvénytelennek nevezi az eljárást. A gyakorlat azt mutatja, hogy csak az egyedülálló férfiakat szállítják vissza – idézi a lap a hivatal szóvivőjét.

Az országot önként elhagyó kiutasítottak számáról nincs adat, ugyanakkor azt tudni lehet, hogy a visszatoloncolt harminc emberből tizennégy afgán állampolgárságú volt.
2015. január 1. és november 30. között a menekültstátuszt kérők közül összesen 536 embernek kellett egy másik uniós országba távoznia Belgiumból. A legtöbben, összesen 127-en, Olaszországba kerültek vissza – írja az Idegenrendészeti Hivatal adataira hivatkozva a belga lap. A La Libre szerint sok afgán migránsra vár hasonló sors, akik jelenleg ideiglenes táborokban várják, hogy kitoloncolják őket az országból.

Ciré: A menedékkérők ellenségek Magyarországon és erőszaktól kell tartaniuk

Caroline Intrand, a Koordináció és Kezdeményezés a Menekültekért és Külföldiekért (Ciré) nevű hálózat társigazgatója úgy nyilatkozott, hogy sajnálatos ugyan, de Belgium folytatni fogja menekültek visszaküldését Magyarországra. „Az ottani menekültügyi rendszer messze nem teljesíti az európai normákat. A menedékkérőket az ország ellenségeinek tekintik, és erőszakos cselekményeknek esnek áldozatul” – állítja a 24 szervezetet, köztük az Amnesty Internationalt, a Világ Orvosai (Médecins du Monde) csoportot és a Belga Vöröskeresztet tömörítő nonprofit hálózat vezetője.

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2015. december 06. 17:52
Miért nem lehet tudni, hogy hol vannak ezek a visszatoloncoltak? Nem az lenne a kormány feladata, hogy azonnal toloncolja tovább Görögországba??? Hány betolakodó Merkel állat van jelenleg M.o.-on? (nem azokról beszélek, akik a rendes határátkelőn jöttek hivatalos papírokkal) Érdekes mód a propaganda szövegen kívül semmilyen tájékoztatást nem hallani. Kinyitni a kiskaput, és úgy fenéken billenteni ezeket a Merkel heréket, hogy eszükbe se jusson még egyszer visszajönni. Ami pedig a mocskos belga kijelentést illeti, miszerint "erőszakos cselekményeknek esnek áldozatul",jobb lenne ha a mocskos kitermelt terroristáival foglalkozzon! Süljön le a bőr a képükről, hogy Belgium látja el, és termeli ki a gyilkosokat! Van nekik büdös trágyadombjuk jó nagy azt lapátolják! Mocskos állatok!
memocrat
2015. december 06. 15:54
Konkrétumokat jó lenne tudni a bántalmazásokról, visszaélésekről, mert így nem hiteles. A másik probléma az, h a menekültekben is kialakult az áldozati szerepvállalás preferálása, mert az kifizetődő a jelenlegi kaotikus helyzetben. Nem paradicsomi állapotok vannak egy menekülttáborban. Panaszkodtak erre Finnországtól Ausztrián át, Görögo-ig mindenütt. Fárasztóan sok a cirkusz Magyaro-gal a kerítés miatt, és mert elutasította a kvótákat, ami azóta kontingenssé szelídült. Egyre nehezebb követni.
antioxi
2015. december 06. 14:32
Küldjék a belgák a "menekülteket" Görögországba, mivel ott lépték át a schengeni határt.
bookmark
2015. december 06. 14:12
Aztán azt sem tudjuk, hogy melyik légitársaságot kell majd hatalmas kártérítésre beperelni, mivel törvénytelenül járt el. A többinek nem lesz kedve besegíteni a MO elleni akciókba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!