Balog: A hitből élő közösségek adják egy nemzet erejét

2015. december 08. 19:59

Az emberi erőforrások minisztere a harmadik hanukagyertya meggyújtásakor a budapesti Nyugati téren elmondott beszédében úgy fogalmazott: ssak a hitből élő közösségek tudják, hogy mit jelent először legyőzni saját magunkat, aztán pedig legyőzni az ellent, a gonoszság erőit; Balog Zoltán szerint ha a hitből élő közösségek egymást is erősítik, akkor a nemzet is erős lesz.

2015. december 08. 19:59

A hitből élő közösségek adják egy nemzet erejét, és ha ezek a közösségek egymást erősítik, akkor a nemzet egészen biztosan erős lesz – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedd este, a harmadik hanukagyertya meggyújtásakor a budapesti Nyugati téren.

Hanuka a megmaradás ünnepe – hangsúlyozta Balog Zoltán, utalva arra, az ünnepet annak emlékére tartják, hogy i. e. 165-ben a makkabeusok, vagyis a zsidó szabadságharcosok maroknyi serege visszafoglalta a szír-görög megszállóktól a jeruzsálemi templomot. Ez az ünnep azt példázza – tette hozzá a miniszter –, hogy még a hadászatilag, stratégiailag és minden emberi számítás szerint reménytelen helyzetben is meg lehet maradni. Ennek a megmaradásnak a titka pedig a hit. Csak „a hitből élő közösségek tudják, hogy mit jelent először legyőzni saját magunkat, aztán pedig legyőzni az ellent, a gonoszság erőit” – fogalmazott.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2015. december 09. 12:53
Balog.... egy álszent, pincsikutya, minősíthetetlen ember! Mondja: „a hitből élő közösségek tudják, hogy mit jelent először legyőzni saját magunkat, aztán pedig legyőzni az ellent, a gonoszság erőit” Ez az ember beszél hitről, a gonoszság legyőzéséről, amikor egy megérdemelt kitüntetést odaad, majd a mocskos ballibek habzására visszavon?! Ez egy gyomorforgató, gerinctelen, csúszó-mászó, hazug, paprikajancsi! Egyik szégyenfoltja a kormánynak! Nem beszélve a külföldi ballibet kiszolgáló politikájáról!
Tintamin
2015. december 09. 10:24
Ezt a kétszínű pofát, beszarok. Miközben a minisztériuma szarik a dolgozóira, onnan ugyanúgy hazatalicskázzák a pénzt a haverok, emellett ez az álszent fasz a szegregáció élharcosa. Congrats.
kjkj945
2015. december 09. 08:04
http://jovonk.info/2009/07/26/zsido-az-nemzet-vallas-vagy-soviniszta-politikai-mozgalom A zsidó az nemzet, vallás, vagy soviniszta politikai mozgalom?
Akitlosz
2015. december 08. 22:08
A zsidó hit a zsidó nemzet erejét adja, a magyarét semmiképpen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!