Ki árulja el Európát?

2015. november 06. 07:29

Orbán a keresztény szervezetek égisze alatt „üzent hadat” a vele egyet nem értőknek, és ebbe beleérthetjük az Európa más tájain működő kereszténydemokrata kormányzatokat is.

2015. november 06. 07:29
Várkonyi Tibor

„Orbán a keresztény szervezetek égisze alatt »üzent hadat« a vele egyet nem értőknek, és ebbe beleérthetjük az Európa más tájain működő kereszténydemokrata kormányzatokat is. Aki rendszeresen nézi a német közszolgálati ARD és a ZDF csatornát, inkább a BBC-vel, vagy a franciákkal érzi rokonságban őket, mintsem a mai magyarokkal. Aminek egyetlen magyarázata van: a német kereszténydemokrácia nem csupán keresztény, hanem meggyőződéssel demokrata is. És lehet átkot szórni az „elfajzott” Merkelre, annak idején ugyanilyen őszintén demokrata volt Konrad Adenauer is. Aki ma Orbánban Adenauerrel némi hasonlóságot fedezne föl, az torzul lát.

Ami a magyar miniszterelnököt a minap rohamra vezethette az »elárult Európa« védelmében, az a föltehetően frissen föllángolt öröm volt a lengyeleknél alakult választási eredmény miatt. Amelyet korai volna teljesen azonosítani a Fidesz helyzetével, nem csupán a két ország kontinentális súlyának eltérései miatt, hanem azért is, mert a Varsóból érkező hírek szerint Kaczinski nem egy »Orbán természetű« hölgyet szemelt ki kormányfőnek.

Európa nagy része, az Unió országainak többsége, az egyre jobban elszigetelődő Orbánban véli látni a kontinens »elárulóját«. Ez a többség nehezen tudja fölfogni, hogy egy állam, amely önként, kényszer nélkül csatlakozott a szövetséghez, sőt sokszorosan élvezi a tagság előnyeit is, milyen megfontolásból választja csaknem rendszeresen a „lázadó” szerepkörét. Végig tekintve Európa diplomáciai gyakorlatán, a magatartás, a türelem jellemzi. Egyeztetés - szinte a végső határig.

De remélhető-e Orbántól, hogy valaha maga is követi majd ezt a gyakorlatot? Az eddigi példák sajnos inkább a kétségek mellett szólnak.”

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2015. november 06. 15:13
Egy részlet ennek az embernek a jellemzéséből, amikor állambiztonsági besúgó lett: "..anyagias gondolkodású, minden pénzkereseti lehetőséget megragad." Az elvtársai írták róla, 1965.májusában. Ők csak ismerték. Egy ilyen ember véleménye egy kalap sz..t sem ér.
ptrfarkas43
2015. november 06. 15:09
Várkonyi nagyon felületes,nem tűnt fel neki, hogy a velcome táblák get outra cserélődtek. A szegény migráns áradat helyett már csak kvóta szerinti behozatal van, aminek az indokával még senki nem rukkolt elő.
anaphylaxiás sokk
2015. november 06. 14:37
Mentális inkontinencia...
Mohamed Vlagyimirovics Bronstejn
2015. november 06. 14:36
Vén bolsevik szarok, ti már elárultátok Európát rég. És azóta folytatólagosan, mindig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!