Néhány illeték megszüntetéséről tárgyal a parlament

2015. november 05. 07:49

Az Országgyűlés csütörtöki ülésén tárgyal arról a kormányzati előterjesztésről, amely több hatósági eljárás – így a személyi igazolvány, a lakcímkártya, az erkölcsi bizonyítvány, valamint a vállalkozói igazolvány – illetékének és igazgatási díjának eltörléséről szól.

2015. november 05. 07:49

A csütörtöki ülésnap reggel 9 órakor a polgári perrendtartásról szóló törvénymódosítás általános vitájával kezdődik, amit a nemzetközi fejlesztési együttműködésről szóló jogszabály-változtatás tárgyalása követ.

A képviselők ezután mondhatják el a véleményüket a Miniszterelnökséget vezető Lázár János azon indítványáról, amelynek eredményeként egyebek mellett illetékmentessé válik a személyi igazolvány, a lakcímkártya, az erkölcsi bizonyítvány, valamint a vállalkozói igazolvány kiadása.

Terítékre kerül továbbá a közös önkormányzati hivatalokkal összefüggő törvénymódosítás, valamint a közbeszerzési törvény változtatása is. Az Országgyűlés hétfőn fejezi be aktuális kéthetes ülését.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2015. november 05. 09:43
Micsoda bolsi ajvékolás lesz ebből!
cutcopy
2015. november 05. 08:18
Egyszer reklamáltam az okmányirodában, hogy miért kell fizetnem a személyiért amikor nem nekem kell hiszen a hivatalok kérik folyton tőlem.. Persze más dolog a jogosítvány amikor a rendőr kéri és spiccesen kiszól a sofőr: - Maguknál van..!
Viz Elek
2015. november 05. 08:13
Én azért reménykedem, hogy a varsói gyors után egyszer a dácia nemzetközi gyorsvonat is megérkezik Bukarestből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!