Kormányzat: Félremagyarázás, hogy titkosszolgák kerülnének a szerkesztőségekbe

2015. november 04. 17:46

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint félremagyarázás, hogy titkosszolgálati munkatársak kerülnének a média szerkesztőségeibe. Pintér Sándor belügyminiszter javaslata „azt teszi lehetővé, ami eddig is így volt” a világon mindenhol, hogy a távközlési szolgáltatóknál – például a mobiltelefon-társaságoknál – legyenek ilyen alkalmazottak.

2015. november 04. 17:46

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdai közleménye szerint félremagyarázás, hogy titkosszolgálati munkatársak kerülnének az online tartalomszolgáltatók szerkesztőségeibe.

Mint írják, az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslatot „a magyar ellenzék tudatosan félreértelmezi és félremagyarázza: azaz szó sincs arról, hogy online újságok/tartalomszolgáltatók szerkesztőségeibe kerülnének titkosszolgálati munkatársak”

A közlemény szerint a javaslat „azt teszi lehetővé, ami eddig is így volt”, nemcsak Magyarországon, hanem a világon mindenhol intézményesült formában, vagyis hogy a távközlési szolgáltatóknál –  például a mobiltelefon-társaságoknál – legyenek ilyen alkalmazottak.

Szerdán azt írta az Index, hogy Pintér Sándor belügyminiszter előírná a nemzetbiztonsági törvényben, hogy ha arra felkérés érkezik a szervektől, a médiatermékek kötelesek munkatársnak felvenni a titkosszolgálat embereit. Ugyanis módosító javaslatai szerint a „külön jogszabályban meghatározott infrastruktúra, alkalmazás- és tartalomszolgáltatókat is” köteleznék, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok munkatársaival kérésre létesítsenek munkaviszont. 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2015. november 05. 15:26
..közben update: a kormány kivette a tervezetből a kérdéses sort, fél egy netadóhoz hasonló tünti miatt: http://index.hu/belfold/2015/11/05/nemzetbiztonsagi_torveny_modositas_fidesz/ ...
Tintamin
2015. november 05. 13:31
Bazmeg, ember, attól, hogy mit pofáztok a tévében, a törvényben még ugyanaz marad! Szóval mehet a vegődés, de csak bennhagyjátok a kiskapukat, hogy a legocsmányabb Rákosi-rendszert építsétek fel! Ez pont olyan, hogy nyomjátok a csengőt, hogy ti a családok kormánya vagytok, mindeközben kinyírjátok a trafikosokat meg a gazdákat....
tevevanegypupu
2015. november 05. 10:19
És még..nem lenne szabad soha de soha elfelejteni, hogy a liberálisoknak mennyivel jobb a kommunikációs készségük és mennyivel több eszköz áll rendelkezésükre külföldön is.Továbbá nem kellene annyira bízni a magyar emberek értelmi képességében sem..főleg úgy nem, hogy azért az életszínvonal emelkedésben és egy csomó szolgáltatásban elég nagy hiányosságok vannak. Meg lehet ám fordítani pár ilyen "törvénymódosítással" a közhangulatot..
tevevanegypupu
2015. november 05. 10:16
Ha azt teszi lehetővé a törvénymódosítás ami eddig is így volt, akkor mi szüksége is van a törvénymódosításra? Túlságosan nőtt a fidesz népszerűsége, még maguk is sokallják, és egy kicsit adnának belőle az ellenzéknek?? Mindig elcseszik valamivel..mert nem magyarázzák meg, ilyen volt az internetadó is például..most meg ez. 2018-ig el lehet ám veszíteni nagyon sok szavazót megint..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!