Hétvégén akár már a hó is eshet

2015. november 19. 16:35

Egyre hidegebb lesz a következő napokban, szombaton a magasabban fekvő tájakon akár havaseső, hózápor is előfordulhat,

2015. november 19. 16:35

A hétvégén téliesebbre fordul az időjárás: a leghidegebb órákban fagypont körüli értékekre kell számítani, és főként a magasabban fekvő területeken már havas eső, hózápor is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Pénteken eleinte elsősorban csak az északi határszélen kell számítani csapadékra, majd délután délebbre is egyre többfelé lehet eső, zápor. Időnként megerősödik, főként a Dunántúlon olykor viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 10 Celsius-fok között, a legmagasabb hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű.

Szombaton borult lesz az ég és sokfelé várható eső. Az ország déli felén lehet több csapadék, délnyugaton területi átlagban akár 30 milliméternél is több eső eshet. Délutántól, estétől a magasabban fekvő területeken havas eső, havazás is előfordulhat. Erős, a Dunántúlon helyenként viharos lehet a szél. A leghidegebb órákban 4-9 fok lesz, napközben 5-10 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen valószínű eső, zápor, hózápor. Sokfelé megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 4 és 7 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fekete Péter
2015. november 19. 17:44
Remélem kemény telünk lesz, csak azt sajnálom, hogy már nem szeptemberben volt az. Ez lehet megállítja - egy időre - a sáskahadat, amit eddig csak a görög komposok tudtak elérni.
brise
2015. november 19. 17:37
Mennyi csodálkozó migráns lesz.
Mohamed Vlagyimirovics Bronstejn
2015. november 19. 17:31
Régen Erzsébetre le szokott esni az első hó. Aztán persze el is olvadt.
még fokozza
2015. november 19. 16:51
Yeah ! Kint sűrűn hullt a hó És a részeg télapó Dúdolgatta slágerét Mint bajuszos macho Otthagyta munkáját Rocklegendává vált Szakállában apró tetvek Nyomták a vokált https://www.youtube.com/watch?v=CFXvfNVqk04
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!