A Jobbik közszereplők esetében duplán büntetné a korrupciót

2015. november 02. 14:52

Staudt Gábor, a Jobbik képviselője sajtótájékoztatóján felidézte, hogy többször javasolták a parlamentnek: a közszereplők által elkövetett bűncselekmények ne évüljenek el, illetve dupla büntetést lehessen kiszabni rájuk, de a kormánypártok lesöpörték ezeket a javaslatokat.

2015. november 02. 14:52

A Jobbik szerint meg kell akadályozni, hogy a politikusok által elkövetett korrupciós ügyek elévüljenek. Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a rendőri vezetők perét úgy jellemezte: „ami késik, az elmúlik”. Kifejtette, hogy felelős vezetőket elévülésre hivatkozva nem büntettek, Gergényi Péter volt budapesti főkapitány pedig „nevetségesen enyhe” büntetést kapott. Ez hatalmas pofon azoknak, akiket bántalmaztak 2006-ban – vélekedett, bírálva, hogy az elsőfokú ítélet sokat késlekedett.

A jobbikos politikus beszélt az „állami vagyon ellopásáról” is, jelezve, hogy 1990 óta az államadósság két és félszerese tűnt el, felelősök pedig nem voltak. Staudt Gábor felidézte, hogy többször javasolták a parlamentnek, hogy a közszereplők által elkövetett bűncselekmények ne évüljenek el, illetve dupla büntetést lehessen kiszabni rájuk, de a kormánypártok lesöpörték ezeket.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2015. november 02. 18:00
És az első lebukott Jobbikos,azonnal az Alkotmánybírósághoz vagy Európához fordulna a kettős mérce miatt!!
Vezetéknév Utónév
2015. november 02. 16:51
Nem a büntethetőségi tételeket kell növelni, hanem olyan kormánytól független hatóság kellene, ami tényleg feltárja a hatalom visszaéléseit. Erre ma nulla esély van.
cutcopy
2015. november 02. 16:04
Tipikus ráigérgetés, minden korrupciót ugyanolyan szigorral kell büntetni..
Pinter68
2015. november 02. 15:22
Baszhatjuk ha 250 évre emelik is a korrupció büntethetőségét. Nem ezen múlik, hanem a felderítésen és a lebukás esélyén. Most is elég magas büntetéseket ki lehet már szabni, ha valakit elítélnének. Csak ahhoz vizsgálatot kellene indítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!