Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Összefogást! – Gyurcsány három ponttal menne neki a „maffiaállamnak”

2015. október 22. 11:35

Gyurcsány Ferenc röpiratban megy neki a „maffiaállamnak” és a „poligarcháknak” az Index információi szerint. A volt miniszterelnök szerint a baloldalnak összefogásra, erős vezetésre és programalkotásra lenne szüksége. A Sokak Magyarországa nevű „alapvetés” csütörtök délután lesz teljes terjedelmében elérhető.

2015. október 22. 11:35

„Sokak Magyarországa” – ez a címe Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök csütörtök délután nyilvánosságra kerülő új „alapvetésének”, melyben leszögezi: olyan országot szeretne, amelyben „élet és jövő vár a rendszerváltás óta mintha elfelejtett kétharmadnyi magyarra is”. Az Index által ismertetett röpirat szerint Orbán rendszere „maffiaállam” amelyet „poligarchák” működtetnek.

Az Orbán-rendszer taglalása után a volt miniszterelnök rátér a baloldal feladataira is. Véleménye szerint nem szabad arra várni, hogy magától szétessen a rendszer: erre fel kell készülnie az ellenzéknek. Röporatában három fontos pontot jelölt meg. A DK elnöke szerint erős vezetőre van szükség, aki „érti és használja a tömeg nyelvét, de szót ért a vájt fülű értelmiséggel” is. Gyurcsány szerint nem külső, „importált” vezetőre van szükség.

A volt kormányfő újra felhívta a figyelmet a baloldali pártok összefogásának fontosságára is: szerinte a jelenlegi választási rendszerben máshogy nincs esély – ebben a viszonylatban főleg az MSZP felelősségét emelte ki. A harmadik fontos pont szerint minden pártnak meg kell alkotni az „Orbán utáni világ” programját, majd ezt egyeztetni kell egymással. Gyurcsány szerint egy esetleges győzelem esetén sem szabad visszaállítani a 2010 előtti rendszert. Gyurcsány például nem szüntetné meg, de érdemben átalakítaná a jelenlegi közmunkaprogramot.

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2015. október 22. 21:55
Feri! azért a kommunista nomenklatúra még mindig itt él közöttünk.Lásd pl.Apró-Dobrev klán,Biszku-klán,stb...
atila68
2015. október 22. 21:29
Ferenc téziseit megírta.
Mindjárt
2015. október 22. 19:13
A gyurcsány-dobrev-apró család egy fekéky, egy undorító fekély a nemzet testén.
várúr
2015. október 22. 18:42
Furcsánynak mániái a pontok. Az én programom egyetlen pontból áll. Alapos kezelést Furcsánynak a diliházban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!