Megint szállítunk gázt Ukrajnába

2015. október 08. 19:47

Egyhónapos szünet után ismét megindult a földgázszállítás Magyarországról Ukrajnába. Ukrajna október első hetében 2,5 millió köbméter gázt importált Magyarországról.

2015. október 08. 19:47

Egyhónapos szünet után ismét megindult a földgázszállítás Magyarországról Ukrajnába – hozta nyilvánosságra az Ukrtranszhaz ukrán állami gázszállító vállalat. Az UNIAN ukrán hírügynökség által közzétett, a vállalattól származó adatok szerint Ukrajna október első hetében 2,5 millió köbméter gázt importált Magyarországról. 

A gázszállítások október 3-án indultak újra, és naponta félmillió köbméter földgáz érkezik Ukrajnába napi 16 millió köbméter maximum gázszállítási kapacitás mellett – áll az Ukrtranszhaz közleményében. 

Az év eleje óta Ukrajnába összesen 400 millió köbméter földgáz érkezett Magyarországról. Korábbi ukrán sajtójelentések szerint szeptemberben Kijev Magyarországról nem importált földgázt csak Szlovákiából, ahonnan a Eustream szlovák vállalat adatai alapján a múlt hónapban mintegy 800 millió köbmétert szállítottak.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. október 09. 08:13
Fizetni mikor fognak?
áfonya
2015. október 09. 04:52
Hát még is van gáz a magyar tárolókban,nem régen a ballib sajtó károgta hogy a tárolók majdnem üresek.Ezt se tudták a kormány ellen fordítani.
békalepcse
2015. október 08. 20:30
Két alkesz beszélget: Te tudsz valahonnan hozni egy liter borocskát, hogy igyunk egy jót? Persze. Adjál pénzt és már is hozom! Na ja. Pénzért Én is tudok...
Energetikus
2015. október 08. 20:26
Magyarországról megy a gáz - vagy csak Magyarorságon keresztül ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!