LMP: Újabb csúcspofátlanság a földprivatizáció ügyében

2015. október 28. 16:59

A párt szerint a földpályázatok és a földprivatizáció után a földtörvény újabb tervezett módosítása bizonyíték arra, hogy a kormány továbbra sem a gazdálkodókat, hanem a hozzá közelieket akarja segíteni.

2015. október 28. 16:59

Az LMP szerint a földtörvény Fidesz által kezdeményezett módosítása a bizonyíték arra, hogy a kormány a „botrányos földpályázatok” és a megkezdett földprivatizáció után továbbra sem a gazdálkodókat, hanem a hozzá közelieket kívánja segíteni. Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben a Győrffy Balázs (Fidesz) agrárkamarai elnök által benyújtott előterjesztésről azt írta: annak célja, hogy az új földbirtokosoknak legyen lehetősége az állami haszonbérleti díjak felülvizsgálatára. 

Felháborítónak ítélte, hogy az agrárkamara elnöke által benyújtott előterjesztés szerint az új földhaszonbérleti szerződések összegének kötelező és kizárólagos szakértője – kötelező díj ellenében – az agrárkamara lehet. Szerinte a Magosz vezetői már kinézték maguknak az állami földeket, és minden eszközzel biztosítani akarják a biztos bevételt vagy az eddigi bérlők kirakását.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2015. október 29. 00:21
Érdekes, mikor a lenyúlt piszkos tizenkettőnek odaadták 50 évre az állami földeket fillérekért, az állam nem emelhette fel a bérleti díjat a piacira. 4-500 Ft/Ak/év a bérleti díj azóta is, a mostanság általános 1250-2000 ft körülivel szemben...Ha most a haverok megveszik, meg lehet emelni egyből. :D:D
Birkaisztán
2015. október 28. 20:25
Mivel a támogató cégek nem fizették be az államkasszába az adójukat, ez a pénz jelenleg hiányzik onnan. Ráadásul ez az összeg leírható az adóalapból is, így az állam még több pénztől esik el. A tao állami támogatásnak tekinthető, ráadásul egy hatósági, bíróság előtt megtámadható döntés kellett ahhoz, hogy a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia fogadni tudja a felajánlást. Ez a megoldás nem igazán a magánpénzek jellemzője. Tehát a Pancho Arénát, az Orbán házának szomszédjában felépült stadiont mégiscsak közpénzből húzatta fel a miniszterelnök.
Birkaisztán
2015. október 28. 20:20
Ezeken kívül pedig még minimum két további keresetet készítünk elő fogyasztók közös keresete a forintosítás árfolyama miatt (a regisztráció módjáról, hamarosan tájékoztatni fogunk mindenkit); autóhitelesek keresete a forintosítás árfolyama miatt (a javasolt alkotmányjogi panaszt hamarosan közzétesszük a weboldalunkon). Kérjük az érintetteket, hogy figyeljék a weboldalunkat annak érdekében, hogy mindenki időben értesüljön a javasolt lépésekről! https://pitee.wordpress.com/2015/10/21/ki-viseli-a-devizakockazatot/
Birkaisztán
2015. október 28. 20:19
2. Mit vizsgál a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága? A strasbourgi bíróságon eddig négy eljárást indítottunk a devizahiteles törvények miatt. A bíróság a négy ügyből kettőt már nyilvántartásba vett. 6614/15 sz. ügy: a bírósági eljárások 2015.12.31-ig szóló felfüggesztése miatt; 27514/15 sz. ügy: a deviza-hitelszerződések törvény erejével kierőszakolt módosításai miatt; további két ügy nyilvántartásba vételére még várunk: 63 fogyasztó keresete az árfolyamkockázat fogyasztókra terhelése miatt (keresetlevél benyújtva: 2015.07.22.) a PITEE egyesület OTP Bank elleni közérdekű keresetének a lezárása miatt (keresetlevél benyújtva: 2015.09.08)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!