Lázár fellép az állami cégek visszaélései ellen

2015. október 08. 09:34

Elrendelte az összes állami erdészeti cég átvilágítását Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az intézkedésre azért került sor, mert a Kehi vizsgálatai során hat vállalatnál súlyos visszaélésekre derült fény. Az ellenőrzést a miniszter azután jelentette be, hogy a minap az állami mezőgazdasági cégeknél zajló visszaélésekről beszélt.

2015. október 08. 09:34

Azonnali, rendkívüli vizsgálatot rendelt el az összes állami erdészeti cégnél Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az intézkedésre azért van szükség, mert a Kormányzati Ellenőrző Hivatal (Kehi) hat vállalat átvizsgálásakor súlyos szabálytalanságokat és hiányosságokat tárt fel. Az érintett cégek a Bakonyerdő Zrt., az Egererdő Zrt., a Verga Zrt., a Mecsekerdő Zrt., a Sefag Zrt. és a Zalaerdő Zrt.  

A Kehi vizsgálata alapján ezek az erdészetek a kiemelt állami és uniós támogatások, valamint a csekély használati díj ellenére alig termeltek profitot. Ezen kívül kiszerveztek olyan alapfeladatokat, mint a fakitermelés, fuvarozás. Ezeket külső vállalkozókkal végeztették, akikkel előnytelen szerződéseket kötöttek. Az erdészetek ráadásul a közel tízmillió köbméter kitermelt fa tizenegy százalékát fahulladékként írták le, melynek értéke megközelíti a kétmilliárd forintot. Az alacsony haszon és a hiányosságok ellenére a vezérigazgatók markát prémiumként akár tízmillió forint is üthette évente.

Az intézkedés Lázár János azt követően rendelte el, hogy a minap az állami mezőgazdasági cégekben történő visszaélésekről beszélt

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laibach
2015. október 08. 11:54
Luca Brasi felkészül. Rendet kell rakni a családban..
balbako_
2015. október 08. 11:34
Helyes, rendet kell tenni itt is!
Vezetéknév Utónév
2015. október 08. 10:27
Kb. annyi értelme van ennek, mintha a kecske vizsgálatot indítana a káposzta ügyében, amit épp megevett.
*ufó*
2015. október 08. 10:27
Ez is az elmútt nyóc év miatt van !!! A Gyurcsányik a hibás !!! Nem kell itt nyomozni, mindenki tuggya, őket köll lesittelni, oszt utána jól megy majd a faszállítás. üdv: Narancsfalvy Töhötöm, önkéntes fekete-öves házmester
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!