Az összes útlevélkezelőt bilincsben vitték el Záhonyból

2015. október 19. 21:22

Gyakorlatilag az összes útlevélkezelőt őrizetbe vették Záhonynál hétfőn, a Központi Nyomozó Főügyészség eddigi legnagyobb rajtaütése keretében. A több tucat érintett a Magyar Idők szerint pénzért cserébe biztosíthatott soronkívüliséget a határátkelőknek. A Pesti Srácok szerint mindezt évek óta folytathatták.

2015. október 19. 21:22

Nagyszabású ügyészségi akció miatt volt torlódás a záhonyi határátkelőnél hétfőn – közölte az M1 aktuális csatorna hétfőn. A Központi Nyomozó Főügyészség az MTI megkeresésére megerősítette: valóban nyomozati cselekményeket hajtottak végre a térségben, de a részleteiről csak kedden adnak tájékoztatást. 

Az M1 úgy tudja: több helyszínen is házkutatásokat tartottak. Információik szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése és feljelentése alapján indult eljárás mintegy 20 ember ellen, és eddig már több, hivatásos állományba tartozó embert őrizetbe vettek. Őket a nyíregyházi nyomozó ügyészség és a megyei rendőrkapitányság épületében állították elő. 

Az állami hírtévé felidézte: idén augusztusban a határátkelőhely állományából 11 embert már előzetes letartóztatásba helyeztek cigarettacsempészet gyanújával.

Ez volt az ügyészség eddigi legnagyobb rajtaütése

A Magyar Idők szerint 30 fölött van azoknak az útlevélkezelők egyenruhások száma, akiket őrizetbe vettek hétfőn reggel. Az akció a Központi Nyomozó Főügyészség eddigi legnagyobb rajtütése volt. A lap információi szerint az érintetteket ellenszolgáltatás fejében soronkívüliséget biztosíthattak egyes határátkelőknek. 

A Pesti Srácok arról ír, hogy az útlevélkezelőket üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel gyanúsított meg az ügyészség. A portál szerint már évek óta folytathatták tevékenységüket az érintett útlevélkezelők. 

 

Fotó: Panoramio / Sashochek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2015. október 20. 19:46
Ebből is az a tanulság, hogy lopni, vagy korrumpálódni csak nagy pénzekkel szabad. Az egyszerű balek polgár jobb ha nem próbálja meg, mert nagyon hamar rajtaveszt. Ahogy Dadan mondta: Ha valamit nem tudsz megoldani pénzzel, oldd meg sok pénzzel.
Tintamin
2015. október 20. 10:45
Ha szar a szabályozás, pénzzel mindent meg lehet oldani. Záhony Magyarország kicsiben. Viktorékat is el lehetne vinni vezetőszáron végre...
bunko_jobbos
2015. október 20. 08:48
Pár éve voltak ismerőseim ott. Éjfél felé jöttek, IPARI méretekben ment ott valami. Ők meg órákat vártak. Akkor egyikük k nagy balhét csinált, és érzeni lehetett, hogy vaj van a fülük mögött, mert nem fölényeskedtek, hanem átengedték őket. Normál rendőr ilyenkor nem puhul, hanem keményedik.
files32
2015. október 20. 06:57
Átnézhetne Főügyészség Beregsurányba is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!