Az MSZP szerint fideszes pártkatona a Nemzeti Választási Iroda vezetője

2015. október 27. 15:42

A szocialisták szerint le kellene mondania Pálffy Ilonának, a Nemzeti Választási Iroda vezetőjének, mivel szerintük az NVI szervezte meg, hogy az MSZP vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdése csak másodikként érkezhessen.

2015. október 27. 15:42

Az MSZP szerint Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője egy fideszes pártkatona, és alkalmatlan az általa betöltött tisztségre, ezért távoznia kell a posztjáról. Lukács Zoltán MSZP-alelnök, frakcióvezető-helyettes keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Pálffy Ilona korábban helyettes államtitkárként, illetve a Miniszterelnökség politikai főtanácsadójaként dolgozott, vagyis „a pártatlanságot még hírből sem ismeri”.

Az ellenzéki párt közölte: az NVI szervezte meg, hogy az MSZP vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdése csak másodikként érkezhessen. Mint kifejtette: az NVI közleményben ismerte el, hogy saját munkatársuk küldött el mindenkit az iratok érkezési időpontját rögzítő berendezés elől 10 perccel a Kúria döntése előtt. Így biztosították a szabad utat annak az ismeretlen férfinak, aki mobiltelefonálás közben pecsételtette le a géppel Simonné Gercsényi Gabriella beadványát.

Az MSZP azt kérdezte: miért pont a döntés előtti percekben küldött el mindenkit az NVI a gép elől? A párt arra is kíváncsi, hogy ki volt az a férfi, aki érkeztette Simonné Gercsényi Gabriella kérdését?

Múlt kedden elsőként Simonné Gercsényi Gabriella magánszemély nyújtott be népszavazási kérdést hitelesítésre. Kérdése úgy szólt: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?” Ezt a kérdést azért utasította vissza az NVI, mert ahhoz nem volt benyújtva üres aláírásgyűjtő ív, ez pedig elengedhetetlen feltétele az érvényes benyújtásnak.

Harangozó Tamás, azt a kérdést nyújtotta be: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?

Az NVI elnöke ezt a beadványt is megvizsgálta, és a „párhuzamossági moratóriumra” hivatkozva utasította el.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2015. október 27. 19:21
Kik beszélnek itt pártkatonáról? Tessenek már tükörbe és a múltba tekinteni, de sürgősen! Amúgy megy senki sem dolgozik a saját ellenségével, ugyebár!
cutcopy
2015. október 27. 19:17
Nyilván Szigeti Péter a megfelelő ember, aki ha rajta múlik a mai napig sem hozta volna nyilvánosságra a 2010-es kétharmados győzelmet..
GV0917
2015. október 27. 18:59
Rytkó Emilia-Ryttkó emilia-ryttkó emilia ryttkó emília-Ryttkó emilia-Ryttkó Emília Ryttkó Emília-Ryttkó emília-ryttkó emília. ELVTÁRSAK! BAJ VAN!! A NAGY CHIPPOLA szakdolgazatához hasonlóan eltűnt egy PÁRTKATONÁNK! SE HÍRE SE HAMVA! SE ÉLETRAJZA...!!! ELVTÁRSAK! FOGJUNK ÖSSZE,MIELŐTT A PÁRTUNK IS ELTŰNIK!
Tintamin
2015. október 27. 17:56
Bazmeg, ez újdonság?????? Hát mindig az aktuális hülyepárt seggnyalója van ott, mit gondoltak ezek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!