Az 1000 korbácsütésre ítélt szaúdi blogger kapta a Szaharov-díjat

2015. október 29. 13:06

Az iszlám megsértése miatt ítélték ezer korbácsütésre Raif Badawi szaúdi bloggert még 2012-ben. Az Európai Parlament neki ítélte a kiemelkedő emberi jogi munkáért járó Szaharov-díjat.

2015. október 29. 13:06

Az első ötven korbácsütés végrehajtása után rossz egészségi állapota miatt felfüggesztették Badawi büntetésének végrehajtását.

Syed Kamall guyanai származású brit konzervatív EP-képviselő a Euronewsnak azt mondta: a Szaharov-díj Badawinak ítélésével az Európai Parlament erős üzenetet küld a szaúdiaknak, hogy biztosítsák a szólásszabadságot és ne hajtsák végre az ítélet maradékát.

A díjra a februárban meggyilkolt orosz ellenzéki politikust, Borisz Nyemcovot, és a venezuelai ellenzéki mozgalmat is jelölték.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2016. január 30. 19:37
Azt hiszed ez vicc. Nézz utána, milyen büntetési tételek vannak az országban...
Knerten
2015. november 20. 00:01
Ott nem izgatja őket annyira a demokrácia állapota, mint nálunk. Őket nem kell kioktatni sajtószabadságból, minket igen. Hányinger.
balbako_
2015. november 02. 08:19
Németországban -korbácsolás helyett - büntetik azt aki a migránsokról nem úgy nyilatkozik ahogy urai megengedik. Bell asszony meg hallgat, mint szar a fűben.
u.cserkész
2015. október 31. 17:04
"..Európai Parlament erős üzenetet küld a szaúdiaknak.." Értem én a viccet, gondolom, a szaúdiak is. Csak nehogy Gyurcsány leterroristázza őket, mert rögtön felmegy az olaj ára. Azért elgondolkodtató, hogy a világ legdemokratikusabb állama, az USA a legnagyobb barátja ennek az országnak.:-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!