Szolidaritási demonstráció: Tranzitfolyosót a menekülteknek Nyugat-Európába!

2015. szeptember 13. 01:58

A Migszol szervezésében néhány százan tüntettek a Keletinél a közös és szolidáris európai menekültpolitikáért. Nyugat-Európába vezető tranzitfolyosót követeltek, és azt, hogy senkit se küldjenek vissza Szerbiába.

2015. szeptember 13. 01:58

Európai szolidaritáson alapuló közös menekültpolitika kidolgozásáért, valamint egy Nyugat-Európába vezető magyarországi tranzitfolyosó kialakításáért tüntetett a Migráns Szolidaritás Csoport (Migszol) szombaton 16 órától Budapesten, a Keleti pályaudvar előtt. Az este nyolc óráig tartó demonstráció egy Európa-szerte összesen 80 helyszínen szervezett tüntetéssorozat keretében szorgalmazta a menekültek befogadását. A szervezők az eseményre megfogalmazott felhívásukban többek között követelték, hogy „senkit ne deportáljanak” Szerbiába.

Senki sem illegális

A tüntetés elején több nyelven, a magyar mellett például angolul és arabul is köszöntötték a demonstráció néhány száz részvevőjét, majd koncertek következtek. A zenekarok fellépései között név nélkül felszólaló civil aktivisták elmondták, hogy „egy ember sem illegális, hiszen mindenki egyenlő”. Kijelentették, hogy a civil társadalom képviselőiként nem félnek menekültektől, az eltérő kultúráktól és vallásoktól, továbbá az államtól sem.

A szervezők egyike kiemelte, hogy a sok menekült érkezése lehetőséget adhatna az elöregedőben lévő országnak, hogy növeljék adóbevételeiket. A tüntetés résztvevői egyebek mellett „Aki félelmet szít, az gyűlöletre uszít!” és „Jézus is egy migráns” feliratú táblákat emeltek a magasba.

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
UvegSam
2015. szeptember 13. 21:58
Az agyhalal után is van élet, ez a társaság a fényes bizonyíték rá. Minden eszmeiranyzat eler egy olyan magasságot, amitől egy racionálisan gondolkodonak okadhatnaja van.
hakos
2015. szeptember 13. 15:01
Tranzitfolyosót? OK. Csak nem jó helyen tüntettek kedveskéim, mert ennek a német és osztrák nagykövetség előtt lenne értelme. Ez nem Magyarországtól, hanem csakis tőlük függ. A németek nyugodtan küldjenek különbuszokat, vonatokat, nemhogy a magyar-szerb határra, hanem egyenesen Szíriába. Adjanak vízumot ötmillió szírnek, aztán akár napi száz buszt is szívesen átengedünk Magyarországon keresztül.
illesl
2015. szeptember 13. 14:49
Remélem, az eu-s vezetők, a liberális hangadók bukásukat követően bíróság elé állnak és elítélik felforgató, országellenes aknamunkájukért őket.
berzsian56
2015. szeptember 13. 14:31
Nem elég, hogy a bevándorlók úgy víselkednek,mint akik felé bármiféle tartozásunk lenne és csak a követeléseiket fogalmazzák meg, ezek még adják a lovat alájuk. Minden segitséget megkapnak , ételt, italt, szállást, ellátást,tisztálkodási lehetőséget, buszt, vonatot igyen, és amint kiteszik a lábukat az országból mocskolnak minket. A magyarok borzalmasak, mert enni adtak, szállítottak, ajnároztak. Meg is lehet dögleni drága testvérek ,ott a szántóföldön, ha ez a köszönet azért, amit teszünk értetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!