SzegedMa: Tehervagonból építenek kaput a röszkei vasútvonalon

2015. szeptember 14. 13:02

A SzegedMa tudósítója szerint úgy tűnik, tehervagonból buherálnak a határzárhoz tolókaput a horgosi vasútvonalra a büntetés-végrehajtás egyenruhásai. Azt is írják: a magyar hatóságok nagy erőket összpontosítottak Röszkéhez, hogy a „jogi határzárnak” nevezett, kedden hatályba lépő jogszabály-szigorítások előtti utolsó migránshullámmal érkezők ezreit elszállítsák.

2015. szeptember 14. 13:02

A büntetés-végrehajtás egyenruhásai folyamatosan flexelnek egy tehervagont a röszkei vasútállomáson – jelentette a déli határról a SzegedMa tudósítója, aki úgy véli, a látottak alapján elképzelhető, hogy maga a kocsi lesz a tartószerkezete annak a tolókapunak, amely a határzár vasútvonalnál lévő rését lesz majd hivatott lezárni.

Közben egyébként egy húsz kocsiból álló, menekültekkel teli vonat után újabb és újabb szerelvények indulnak Vámosszabadiba a röszkei állomásról, ahova folyamatosan érkeznek a gyűjtőpontról indult buszok.

A SzegedMa szerint a magyar hatóságok nagy erőket összpontosítottak Röszkénél annak érdekében, hogy a „jogi határzárnak” nevezett, kedden hatályba lépő jogszabály-szigorítások előtti utolsó migránshullámmal érkezők ezreit elszállítsák.

A határ szerb oldalán található Magyarkanizsa képviselő-testületének elnöke a Lánchíd Rádiónak elmondta, Macedóniától akár 6 óra alatt is eljuthatnak a magyar határig a migránsok, akik most nagyon sietnek, hogy még a szigorúbb szabályok hatályba lépése előtt beléphessenek hazánk területére. Csak Magyarkanizsán hatezer ember átvonulására számítanak, amire a település felkészült.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. szeptember 14. 13:47
A németek először lezárták a határt, aztán bejelentették.
3M..
2015. szeptember 14. 13:45
Elmés! Remélem a raktérben a vagon tolóajtaja mögött, elhelyeznek egy nagy tűzerejű géppuska állást. Jobb, bal szélen, lángszóró biztosítással. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!