Népszabadság: Répássy nem volt elég lojális

2015. szeptember 29. 10:16

Répássyt nem gondolja elég hűségesnek Orbán Viktor, ezért kellett távoznia az Igazságügyi Minisztériumból, derítette ki a Népszabadság. A lap szerint az az államtitkár, aki nem képes elég hatékonyan végigvinni a miniszterelnöki akaratot, megbukott.

2015. szeptember 29. 10:16

Az Orbán Viktorhoz való lojalitás az egyetlen mérce a kormányban, írja keddi, Répássy Róbert távozásának okait kutató cikkében a Népszabadság újságírója, Csuhaj Ildikó. A lap szerint bár fontos valamennyire a szakértelem, a politikai kormányzás szóösszetételből az első szón van a hangsúly: aki szakmai aggályok vagy az apparátus ellenállása miatt nem tudja a miniszterelnök akaratát elég hatékonyan érvényesíteni, az megbukott.

A Népszabadság szerint pont ez volt a gondja Orbán Viktornak Répássy Róberttel is. A volt igazságügyi államtitkár a lap forrásai szerint Navracsics Tibor emberének számított, amit egyre kevésbé néztek jó szemmel. Az sem tetszhetett a miniszterelnöknek, hogy a menekültválság legkeményebb napjaiban Répássy kétségbe vonta a keményebb törvények szükségességét, ahogyan a bíróságok is sokszor hoztak a kormányoldal számára kedvezőtlen ítéleteket, amit szintén Répássy kontójára írt fel Orbán, számol be a lap.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. szeptember 29. 12:26
Népszabadság meséjét olvasták. A szerző nem véletlenül nem adta ma nevét hozzá.
kaszandra
2015. szeptember 29. 11:38
Ihaj Csuhaj ha nem talál pletykát, elindít egyet. Éleslátással.
mákgubó kettő
2015. szeptember 29. 10:47
A Népszabóság felfedezte a meleg vizet. Mindenki tudja, hogy mennek az orbáni kinevezések, és kirúgások, erről már szót sem kell ejteni.Csak a hűség, semmi szakmaiság, oszt jónapot.
quetzal
2015. szeptember 29. 10:45
Minek kellene ahhoz történni, hogy végre ne 'Népszabadság' néven fusson ez a szánalmas brigád?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!