Közel félezer migráns érkezett Horvátországból csütörtökön

2015. szeptember 18. 08:44

Csütörtök éjfélig 453, többségében szír és afgán migráns érkezett illegálisan Magyarországra Horvátország felől, közölte a rendőrség.

2015. szeptember 18. 08:44

A rendőrség az elmúlt éjjel nem talált újonnan érkező határsértőket a magyar-horvát határ Baranya megyei szakaszán. A Baranya megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a honlapján azt közölte, hogy csütörtökön éjfélig 453, magukat főként szír és afgán állampolgárnak valló illegális bevándorlót állítottak elő.

A külföldiek együttműködtek a rendőrökkel, ellenállást nem tanúsítottak, kényszerítő eszköz alkalmazására nem került sor, személyi sérülés nem történt” – írták. Hozzátették: a rendőrség a térségben a szükséges erőkkel és eszközökkel van jelen, fenntartja a közrendet és a közbiztonságot.

A szerb határnál 267 embert fogtak el

A magyar-szerb határszakaszon 267 migránssal szemben intézkedtek a rendőrök csütörtökön – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Csiszér-Kovács Viktória elmondta, pénteken, reggel 7 óráig a szerb határ mentén kilencven, a horvát határ közelében további öt embert fogtak el.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sainteve
2015. szeptember 18. 12:18
Nem arról volt szó, hogy az illegális határátlépéssel szembeni szankciók is szigorodtak? Mi lett ezzel a 453 bűnözővel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!