Az EBESZ-hez fordul a DK az újságírók röszkei bántalmazása miatt

2015. szeptember 19. 12:48

A DK szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány az „állami cenzúra és az újságírók felvételeinek töröltetése után már könnygázzal és gumibottal harcol a hiteles tájékoztatás ellen”. A párt az EBESZ-hez fordul a röszkei összetűzésekben bántalmazott újságírók kapcsán.

2015. szeptember 19. 12:48

A Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiabiztosához fordul az újságírókat ért szerdai röszkei bántalmazás miatt. Kakuk György, az ellenzéki párt elnökségi tagja szombaton az MTI-nek nyilatkozva elmondta, a rendőrök szerdán egy szlovák, egy svájci, egy lengyel és egy ausztrál újságírót, valamint egy teljes szerb TV-stábot vertek meg Röszkén. „A kormány először arról beszélt, hogy az újságírók rossz helyen voltak, ma már a rendőrséggel együtt tagadnak le mindent” –fogalmazott a politikus, aki szerint hasonló eset egyik uniós országban sem történhetett volna meg.

A DK elnökségi tagja közölte: több felvétel bizonyítja, hogy a menekültek szerdán békésen, rendőri invitálásra indultak át a röszkei határátkelő kapuján. Az újságírók tehát azért voltak ott, mert a békés átkelést filmezték, nem tudhatták, hogy a rendőrök figyelmeztetés nélkül támadnak majd az ártatlan civilekre – mondta Kakuk György, majd megjegyezte, minden megvert újságíró arról számolt be, hogy mikrofon vagy kamera volt a kezében, ezért a rendőrök számára is egyértelmű kellett legyen, hogy a sajtótól vannak. Kiemelte, elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány az „állami cenzúra és az újságírók felvételeinek töröltetése után már könnygázzal és gumibottal harcol a hiteles tájékoztatás ellen”.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. május 21. 22:13
Nem is tudtam, hogy az EBESZ-nek patológiai részlege is van. Remélem, fogadják a Flúgos Fletót!
SigSauer
2016. január 08. 03:20
Az összes hadra fogható rendőr, katona a határokon teszti, amit tud, ezek meg ott ütik közben a saját országukat, ahol tudják? Ennyi undorító, mocskos férget egy rakáson még nem látott a történelem!
Knerten
2015. szeptember 24. 12:21
Sosem mulasztják el az alkalmat, ha a saját(?) hazájuk(?)ra támadhatnak.
trust
2015. szeptember 20. 19:04
Hazaáruló szemetek, undorítóak vagytok, fletóval az élen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!