A magyar nagykövet tiltakozó jegyzéket adott át a horvát külügyminisztériumban

2015. szeptember 22. 15:41

Magyarország zágrábi nagykövete tiltakozó jegyzéket adott át a horvát külügyminisztériumban, miután a horvát belügyminisztérium ahhoz a feltételhez kötötte a legfontosabb szerb-horvát határátkelő megnyitását, hogy a szerbek Magyarország felé terelik a bevándorlókat. A szerb és a magyar külügyminiszter egyetértett abban, hogy a horvátok kérése elfogadhatatlan.

2015. szeptember 22. 15:41

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter utasítására Magyarország zágrábi nagykövete tiltakozó jegyzéket adott át a horvát külügyminisztériumban – adta közre kedden a Külgazdasági- és Külügyminisztérium. A horvát belügyminisztérium ugyanis ahhoz a feltételhez kötötte a legfontosabb szerb-horvát határátkelő megnyitását, hogy a szerbek Magyarország felé terelik a bevándorlókat.

Ivica Dačić szerb külügyminiszter a történtekről telefonon egyeztetett Szijjártó Péterrel, és egyetértettek abban, hogy a horvátok kérése az európai normák szerint elfogadhatatlan.
Magyarország felszólítja Horvátországot, hogy térjen vissza az európai viselkedési normákhoz, regisztrálja és lássa el a bevándorlókat.

(közlemény)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2015. szeptember 22. 17:14
Meglátjuk, hogy a szerbek mikor fognak megint hátbatámadni minket. Nem az kérdés hogy ha hanem az, hogy mikor?
di maggio
2015. szeptember 22. 16:37
Amicus certus in re incerta cernitur.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!