Megszüntették az eljárást az Együtt plakátrongáló aktivistái ellen

2015. augusztus 10. 12:39

A Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette az Y-GEN Egyesület, az Együtt társult ifjúsági szervezetének aktivistái ellen indult szándékos rongálással elkövetett tulajdon elleni szabálysértési eljárást.

2015. augusztus 10. 12:39

Az Y-GEN blogján három felkiáltójeles címmel közölt bírósági végzés kimondta, hogy az aktivisták tette nem volt veszélyes a társadalomra, és senki más alapjogait nem korlátozta, így a szabálysértés tényállása nem valósult meg.

A bíróság megállapította, hogy az aktivisták azzal, hogy letépték a kormány által kihelyezett, bevándorló ellenes, uszító és gyűlöletkeltő plakátot, az alaptörvény által biztosított alapjogukkal, a véleménynyilvánítás szabadságával éltek.

„Ilyen pillanatokban felcsillan a remény bennünk, hogy Magyarország nyomokban még tartalmaz némi jogállamot” — reagáltak a blogon az aktivisták a döntésre.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZ/X
2015. augusztus 11. 09:23
Ez bíróság? A bíró nem minősítheti a plakát tartalmát, azon bármi lehetett volna. Így a bíró politizált, ezért részrehajló, és abban a pillanatban megszűnt a pártatlan igazságszolgáltatás... a felettesének hivatalból fegyelmi vizsgálatot kell indítania ellene, ez a minimum, de hát tudjuk, hogy ez csak álom... Várom a TASZ állásfoglalását és az aktív fellépését ...
várúr
2015. augusztus 10. 22:08
"Fiatal aktivisták...." Kis faszpörgettyű exhibi suhancok.
tango47
2015. augusztus 10. 21:24
Gondolom a bíró még meg is dícsérte őket, mint az őrült festékesvödör-jogászt. A magyar bírói kar jónéhány alkalmatlan taggal rendelkezik.
kjkj945
2015. augusztus 10. 19:28
Vélemény nyilvánítás = rongálás!!! Akkor a menorákat decembenben tönkre tehetik? Ja nem azért már többször büntetés szabtak ki. Ja Magyarországon NINCS kettős mérce.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!