Két jobbikos győzelem Tapolcán

2015. augusztus 31. 15:07

Tapolca két választókerületében a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje nyerte az időközi önkormányzati választást. A jobbikosok több mint 50 százalékos eredményt értek el körzeteikben.

2015. augusztus 31. 15:07

Ughy Jenőné elmondta, hogy Tapolca 3-as számú választókerületében a jobbikos Pass Sándor nyert a szavazatok 58 százalékával, az 5-ös számú választókerületben pedig az ugyancsak a Jobbik színeiben indult Décsey Sándor nyerte a választást a voksok 52,4 százalékával. 

A 3-as számú választókerületben a független Ács Jánosné a szavazatok 21,4 százalékát kapta. Az MSZP-MLP színeiben indult Kránicz András a voksok 15,8 százalékát kapta. A független Szalkai Zsolt a szavazatok 4,8 százalékát szerezte meg.

Az 5-ös számú választókerületben a független Horváthné Somogyi Ildikó a szavazatok 25,4 százalékát, az ugyancsak független Toronyi Tibor 14,2 százalékát kapta. Az MSZP-MLP színeiben induló Sásdiné Verebélyi Margit Hajnal a voksok 8 százalékát szerezte meg.

Tapolca képviselő-testületében öt fideszes, öt jobbikos, egy szocialista és egy független képviselő dolgozik majd. A város mindkét választókerületében a korábbi képviselő lemondása miatt kellett időközi önkormányzati választást tartani. 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. szeptember 01. 08:38
A Fidesz nem indul az időközi választásokon. Csak a földpályázatokon, az EU-s pénzosztó pályázatokon és atomtendereken indul. Valahol nyerni is kell ugye ......
pemete jakab
2015. augusztus 31. 21:09
"Két jobbikos győzelem Tapolcán" A Fidesz már a múlt, elavult. A jövő meg nem a pártokban van.
várúr
2015. augusztus 31. 17:47
A választók valamivel több, mint negyede szavazott. A legsikeresebb jobbikos háromszázegynéhány szavazatot kapott, a másik kétszázegynéhányat. Tehát egy 16.000 lakosú városkában nagyjából 600 szavazat jutott a két jobbikosra. Ha cca 12.000 szavazóképes lakos van, akkor a jobbikosok épp 5 %ot értek el. Így hát szó sincs világra szóló győzelemről. Persze ezt sem irigylem a győztes versenyzőktől. Hadd örüljenek.
gudmen
2015. augusztus 31. 17:31
kecskebreki te buzerabolha...miért nem a rogán fidesz- steiner mszp koaliciorol beszélsz..ahol V. kerületi lakásokat osztogatnak egymásnak a férgek?! szaros a nyelved kutya..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!